Udovički: U 2015. do 15.000 manje zaposlenih u javnom sektoru

Izvor: Politika, 04.Mar.2015, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički: U 2015. do 15.000 manje zaposlenih u javnom sektoru

KOPAONIK – Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički je izjavila danas da će najverovatnije u aprilu biti donet program za smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru, a da bi prema dosadašnjim procenama u toku 2015. taj broj mogao da bude od 7.000 do 15.000.

Udovički je rekla novinarima na Kopaonik biznis forumu da će taj program, koji se priprema u saradnji sa Svetskom bankom, precizno utvrditi koliko će biti smanjen broj zaposlenih i u kojim delatnostima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
„Ja sam već jednom rekla 7.000 do 15.000, to je veliki i sramotan raspon”, navela je ona ističući da nije cilj samo otpuštanje već da reforma javnog sektora donese perspektivu i ozdravljenje i da građani imaju bolju uslugu.

„Nemojte nas držati za mesec, proces je jako složen i tiče se puno ljudi, ako nećemo ići lenearno - neki sektori će morati da se skupe više nego neki drugi i to neće biti laka odluka”, rekla je Udovički.

Tanjug

objavljeno: 04.03.2015.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Zna se koliko će prekobrojnih brzo otići – 15.000

Izvor: Mondo, 04.Mar.2015

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički je izjavila danas da će najverovatnije u aprilu biti donet program za smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru...Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock. Ilustracija...Prema dosadašnjim procenama u toku 2015. taj broj mogao...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.