U Nišu stavljen van snage konkurs za izbor direktora javnih preduzeća

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu stavljen van snage konkurs za izbor direktora javnih preduzeća

Veće grada Niša donelo je danas odluku da stavi van snage konkurs za izbor direktora javnih preduzeća, jer su prva dva kandidata na rang listi bez objašnjenja povukla svoje kandidature.

Sekretar Gradskog veća Marina Janković rekla je da je Veće grada Niša imenovalo vršioce dužnosti direktora svih pet gradskih preduzeća čijim vršiocima dužnosti direktora uskoro ističe ili je već istekao mandat.

Skupštini grada Niša upućen je predlog da za direktora JKP >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "Mediana" bude izabran dosadašnji v.d. direktora Dragoslav Pavlović, a da za direktora "Naisusa" dosadašnji v.d. te funkcije Igor Vučić.

"Na konkursu za izbor direktora 'Mediane' najbolje rangirani kandidat bio je Bratislav Vučković, a u vodovodu je najbolje rangirani kandidat bio Dejan Andrejević. Oni su, kao i drugoplasnirani na konkursu odustali od kandidature, tako da je predlog veća da direktori budu trećeplasirani kandidati a to su Dragoslav Pavlović u 'Mediani' i Igor Vučić u vodovodu", izjavila je Janković.

Gradsko veće donelo je odluku da novi vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Nišstan" bude inženjer mašinstva Miroljub Ćupić, za novog v.d. direktora Direkcije za javni prevoz imenovan je inženjer saobraćaja Milan Milić, a za v.d. direktora "Gorica" mašinski inženjer Zoran Milojković.

"Dosadašnji vršilac dužnosti direktora "Nišstana" Nenad Hafner, v. d. direktora Direkcije Saša Petronijević i v.d. "Gorice" Igor Novaković po zakonu ne mogu još u jednom mandatu da budu vršioci dužnosti", objasnila je Janković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Povučen konkurs za direktore - niko neće u fotelje?

Izvor: B92, 03.Okt.2018

Veće grada Niša donelo je odluku da stavi van snage konkurs za izbor direktora javnih preduzeća, jer su prva dva kandidata na rang listi povukla kandidature...Sekretar Gradskog veća Marina Janković rekla je da je Veće grada Niša imenovalo vršioce dužnosti direktora svih pet gradskih preduzeća...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.