Trojac iz „Top gira” ponovo zajedno – ali na sceni

Izvor: Politika, 01.Apr.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojac iz „Top gira” ponovo zajedno – ali na sceni

Ne otkazuje se svetska turneja u okviru koje Džeremi Klarkson, Džejms Mej i Ričard Hamond uživo, pred publikom, izvode ono što rade u popularnoj TV emisiji

Trojica voditelja popularne emisije „Top gir” ponovo će biti na okupu, i to već 22. maja u Belfastu, u okviru turneje nastupa uživo, saopštio je Bi-Bi-Si. Iako je prvi čovek trija Džeremi Klarkson nedavno dobio otkaz, zbog napada na producenta, on će se pridružiti Džejmsu Meju i Ričardu Hamondu u programima >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nastupa na binama širom sveta, koji su dogovoreni još pre ispada popularnog voditelja.

U saopštenju Bi-Bi-Sija navedeno je da „Top gir” turneja neće biti otkazana kako armija obožavalaca ne bi bila razočarana, kao i da je to „razumna odluka u okolnostima u kojima je hiljade ljudi već kupilo karte za nastupe”.

Posebno su se obradovali obožavaoci „Top gira” u Norveškoj, jer je u jeku nedavne afere gostovanje voditeljske ekipe bilo otkazano, a sada je ponovo zakazano, i to za 20. i 21. jun. Fanovi TV emisije u Australiji, koji su ih očekivali tokom ovog meseca u okviru Sidnejskog sajma automobila, videće ih uživo tokom četiri nastupa u drugoj polovini jula, kada će popularni trojac boraviti u Melburnu i Sidneju.

Posle gostovanja u Belfastu slede nastupi voditelja u Šefildu, na jesen će gostovati u Južnoafričkoj Republici, a za kraj novembra zakazani su nastupi u londonskoj O2 areni.

Podsetimo, Džeremi Klarkson je suspendovan posle napada na producenta u jorkširskom hotelu, jer hrana za ekipu TV emisije nije bila topla posle celodnevnog snimanja. Odluka da mu se ne produži ugovor nije promenjena ni posle peticije koju je potpisalo milion Klarksonovih obožavalaca iz celog sveta. Verbalni i fizički napad na producenta bio je još jedan u nizu incidenata ove zvezde.

U međuvremenu, pojavile su se spekulacije da bi Meju i Hamondu mogao da se pridruži Kris Evans sa Drugog programa Bi-Bi-Si radija kao zamena za problematičnog voditelja, ali je on to demantovao. Bi-Bi-Si je u poslednjem saopštenju negirao da je emisija ukinuta. Svetski mediji su preneli izjavu Kima Šilingloua, kontrolora Bi-Bi-Si programa dva i četiri, koji je rekao da je zatraženo od dvojice preostalih voditelja „da razmotre unapređenje emisije bez Klarksona i da rade kako mogu”. Međutim, još se ne zna da li će Džejms Mej i Ričard Hamond pristati na takav uslov, jer i njima uskoro ističu ugovori.

A. C.

objavljeno: 01.04.2015.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.