Tramp pohvalio “čvrst stav” Italije prema migrantima

Izvor: N1 televizija, 30.Jul.2018, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp pohvalio “čvrst stav” Italije prema migrantima

Predsednik SAD Donald Tramp pohvalio je danas čvrst stav Italije prema imigrantima tokom razgovora s italijanskim premijerom Đuzepeom Konteom u Beloj kući.

Tramp je na početku sastanka s Konteom rekao da je nova populistička vlada Italije "zauzela veoma čvrst stav na granici" i dodao da bi druge evropske zemlje trebalo da je slede kad je reč o pitanju migracije, navodi Asošiejted pres.

 "Izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << se slažem s onim što radite po pitanju migracije, ilegalne migracije, a i legalne migracije", rekao je Tramp Konteu.

Od dolaska Kontea na mesto premijera u junu, Italija insistira da i druge članice EU prihvate desetine hiljada migranata koji dolaze u Evropu preko Sredozemlja.

Tramp je rekao da SAD imaju trgovinski deficit s Italijom i dodao da je siguran da će oni "to veoma brzo ispraviti".

Na zajedničkoj konferenciji za medije posle sastanka, predsednik SAD je rekao da su i on i Konte bili "autsajderi u politici" kada su počeli svoje kampanje.

Konte je naveo da su SAD i Italija "takoreći zemlje bliznakinje" i da ima "toliko mnogo stvari" koje ih spajaju.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tramp: Spreman sam na sastanak sa Iranom

Izvor: VOA, 30.Jul.2018

Predsednik Donald Tramp rekao je da je spreman da razgovara sa Iranom o poboljšanju odnosa, bez preduslova, i istakao da “će se sastati sa iranskim liderima ako oni to žele”. Tramp je, posle susreta sa italijanskim premijerom Đuzepeom Konteom, na pitanje da li bi se sastao sa iranskim predsednikom...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.