Izvor: B92, 15.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tigar kupuje Velingtonke?

London -- Kompanija Tigar iz Srbije pridružila se grupi od najmanje 30 mogućih kupaca britanske kompanije Hanter raber.

Ta firma je proizvođač čuvenih čizama Velington, koja je prošle nedelje doživela kolaps, piše Fajnenšel tajms. List od mogućih kupaca pored Tigra izdvaja još samo britansku kompaniju Barbur, koja je poznati proizvođač kaputa, takozvanih đubretaraca, i nepromočivih jakni, koja, međutim, saopštava da je još rano reći da li je zainteresovana za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hanter raber.

Za razliku od Barbura, Tigar iz Srbije, navodi Fajnenšel tajms, već neko vreme je u pregovorima s britanskim proizvođačem Velingtonki, koji još nisu završeni dogovorom, prenosi BBC. Tigar je interesovanje za kompaniju Hanter raber, zapalu u dugove i rastuće troškove, pokazao pre šest nedelja ponudivši joj spas od bankrota. Fajnenšel tajms prenosi i zabrinutost pojedinaca da bi stranci, u ovom slučaju srpska kompanija, mogli da preuzmu proizvođača poznatog britanskog brenda, čije proizvode, među mnogima, nose i kraljica Elizabeta i Madona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.