Tansparentnost Srbija: Saglasni smo da bude objavljeno sve što naši predstavnici budu izlagali

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2019, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tansparentnost Srbija: Saglasni smo da bude objavljeno sve što naši predstavnici budu izlagali

Transparentnost Srbija (TS) saopštila je danas da je unapred saglasna da bude objavljeno sve što predstavnici te organizacije budu izlagali na predstojećim sastancima vlasti i opozicije.

Na sajtu te organizacije objavljeno je da je do te odluke došlo nakon "kontroverzi" oko načina na koji se u javnosti predstavljaju ti sastanci i njihova svrha.

Oni su istakli da je materijal, na osnovu kojeg će TS pripremati uvodna izlaganja, dostupan u okviru studija, analiza, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << inicijativa i komentara na njihovom sajtu.

"O dostupnosti izlaganja predstavnika stranaka, odnosno njihovog eventualnog dijaloga, ne odlučuje TS, već sami ti učesnici, time što će prihvatiti pravila sa prvog okruglog stola ili dogovoriti neka nova. Ukoliko dođe do dogovora između učesnika sastanka o tome da se neki propisi promene, ukazaćemo prisutnima da o tim izmenama mora da se sprovede javna rasprava", ističe TS.

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević, reagujući na izjave predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da neće prisustvovati najavljenim sastancima ukoliko ne budu otvoreni za javnost, izjavio je da postoji mogućnost da se otvori uvodni deo budućih sastanaka vlasti i opozicije u Srbiji, kao i da nakon sastanka učesnici daju izjave medijima, ali da će se o tome konsultovati sa ostalim organizatorima sastanaka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.