Studenti Filozofskog fakulteta nastavljaju blokadu

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2014, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti Filozofskog fakulteta nastavljaju blokadu

Uprava Filozofskog fakulteta u Beogradu odbila je da ispuni zahtev studenata i blokada fakulteta biće nastavljena, saopštili su danas predstavnici Samoorganizovanog studentskog pokreta 2014.

Studenti imaju šest zahteva ali, kako su rekli, prekinuli bi blokadu fakulteta ako bi Uprava prihvatila njihov zahtev da se u narednu školsku godinu upisuju po pravilima koja su važila u prethodnoj godini.

Oni traže da budžetski studenti ne plaćaju iznos ESPB poena preko 60 >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ESBP koje upisuju, kao i to da svi studenti imaju pravo da uz molbu Fakultetu upišu predmete u vrednosti od 90 ESPB.

Cena jednog ESPB poena iznosi 2.000 dinara.

Dekan Filozofskog fakulteta Miloš Arsenijević rekao je novinarima da je Uprava fakulteta već ispunila većinu studentskih zahteva i da više ne može da izlazi u susret studentima.

"Ono što studenti traže je neka vrsta 'štekovanja' bodova, to je svesna zloupotreba jednog ustupka", izjavio je Arsenijević.

On je rekao da su prethodnih godina iz statističkih podataka shvatili da se ustupak fakulteta zloupotrebljava, jer vrlo mali broj studenata koji upišu predmete u vrednosti preko 60 ESPB taj broj i ostvari.

Dekan Filozofskog fakulteta je izrazio zabrinutost zbog mogućnosti da studentima "propadne" semestar zbog neodržavanja nastave.

Studenti blokiraju Filozofski fakultet skoro tri nedelje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Beograd: Studenti nastavljaju blokadu Filozofskog fakulteta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Okt.2014

Uprava Filozofskog fakulteta u  Beogradu odbila je ispuniti  zahtjev studenata i blokada fakulteta  biće nastavljena, saopćili su danas predstavnici Samoorganizovanog  studentskog pokreta 2014...Studenti imaju šest zahtjeva ali, kako su rekli, prekinuli bi blokadu fakulteta ako bi Uprava prihvatila...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.