Izvor: Blic, 30.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stav Koštunice iznenadio koalicione partnere u Vladi

Stav DSS da je „Partnerstvo za mir" dovoljan i optimalni nivo saradnje Srbije sa NATO, a da je potpuno protiv pristupanja zemlje ovoj alijansi, zbog jačine tona iznenadio je i partnere u Vladi.



Istina, ovakav stav nije sasvim neočekivan jer su predstavnici DSS u više navrata izražavali svoje rezerve spram entuzijazma koalicionih partnera, pre svih DS, da najbolji i najkraći put do EU vodi preko NATO.

Portparol DSS Andreja Mladenović juče je izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << optimizam da će njihova ideja o vojnoj neutralnosti biti opšteprihvaćena, „jer je to najbolja moguća opcija za državu".

„Vojna neutralnost u odnosu na postojeće vojne saveze predstavlja najbolji i najpouzdaniji način da Srbija očuva državni suverenitet, integritet i nezavisnost kao temelj svog slobodnog i sveukupnog napretka i da obezbedi dostojanstven život svih njenih građana", ocenio je on.

Prema rečima Mladenovića, neutralnost predstavlja iskreno opredeljenje Srbije protiv politike sile, svake vrste agresije i ugrožavanja mira u svetu.

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović otišao je i dalje od priče o neutralnosti. On je izjavio da treba da se precizira da je NATO neprijateljski nastrojen prema Srbiji.

- Srbija mora da se okrene prema prijateljskim državama, prema Rusiji, Kini i Belorusiji, arapskom svetu i Latinskoj Americi - rekao je Todorović povodom deklaracije DSS-a.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.