Srbi su smetali Amerikancima da preuzmu Evropu pod svoju kontrolu

Izvor: Vostok.rs, 07.Maj.2013, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi su smetali Amerikancima da preuzmu Evropu pod svoju kontrolu

07.05.2013. -

piše Konstantin Kačalin

Nedavno sam još jednom pažljivo pročitao svoje dnevnike sa materijalima o ratu protiv Jugoslavije 1999. godine. Tada sam radio u Beogradu i zajedno sa Srbima preživeo sve užase rata i košmare noćnih bombardovanja jednog od najlepših gradova Evrope. Do danas se čudim hrabrosti i izdržljivosti beograđana, i želim još jednom da navedem reči onih uglednih beograđana koji su preživeli ove dane sa čitavom zemljom:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
Borka Vučić, direktor Centralne banke Jugoslavije i ministar finansija zemlje, koja je 2009. godine tragično poginula u avionskoj nesreći, ovako je govorila o ovim događajima:

- Agresija NATO-a 1999. godine konačno je dotukla našu zemlju. Finansijski rat je bio isto tako surov kao i vojna dejstva na Balkanu. Narod se razišao po svojim uglovima, prestao normalno da radi. Mnogi Srbi su izgubili zemlju u Bosni, Hrvatskoj, na Kosovu, i pretvorili se u bedne izbeglice. Mi smo smetali SAD u direktnom i indiresmislu – samo Beograd nije hteo da se potčini Vašingtonu i tada su rešili da nas slome i bace na kolena. Malim zemljama je jednostavnije upravljati i davati im potrebne savete o tome kako i zašto da žive na ovom svetu. Posle Milosrdnog anđela SAD i Pengaton su oduzeli od nas Kosovo i pretvorili ovu pokrajinu u snažnu vojnu bazu. Sada svi naši susedi – Bugarska, Rumunija, Mađarska, pod stalnom su kontrolom i upravom prekookeanskih stručnjaka.

Zoran Anđelković je poznati političar. U različito vreme bio je na dužnosti potpredsednika Skupštine Srbije i bio je generalni sekretar Socijalističke partije Srbije. U razgovoru sa mnom Zoran Anđelković je bio jednoznačan u svojim žestokim ocenama dejstava SAD i NATO na proleće 1999. godine.

- Proleće 1999. godine nas je odbacilo deset godina unazad. Mnogi ljudi su izgubili svoje rođake i članove porodica, razorili su nam važne infrastrukturne objekte – mostove, puteve, preduzeća, fabrike. NATO agresija je teška i vrlo bolna rana. Ona će dugo boleti. Amerikanci sami shvataju danas da su 1999. godine izvršili veliku grešku, napavši na Srbiju. Nažalost, to je zakasnelo priznanje. Više ne mogu da se vrate poginuli, koji nisu krivi zato što su rođeni u Srbiji. Meni se čini da su Amerikanci do danas uvereni da iz velikih kriza treba izlaziti pomoću velikih ratova. Najvažnije je očistiti skladišta od starog oružja i početi proizvodnju novog. U vojne budžete se ulažu stotine milijardi, bilioni dolara. Vojna industrija nije samo oružje, to su nove tehnologije. I u SAD 90-ih godina upravo se pojavila takva situacija i oni su rešili da započnu rat na Balkanu. Vašington je tada doneo odluku, prikočivši razvoj Evrope, razvoj EU i uvukao je evropljane u rat protiv male Srbije. Jednostavno sam ubeđen da je aktuelna finanijska i politička kriza u Evropi rezultat operacije Milosrdni anđeo. Za zločine protiv Srbije i njenih naroda na Starom kontinentu plaćaju obični građani EU.

Bombardovali su nas po ceo dan na sve strane. Ovi užasi će ostati zauvek i ne daj Bože da se to desi još nekome iz drugih zemalja. Svaki put smo sedeli u skloništima, čekali koja će naredna zgrada biti napadnuta. Mnogo sam razgovarao sa ljudima koji su preživeli Drugi svetski rat. Oni su govorili da je to bio rat u kojem se armija jedne zemlje suprotstavila drugoj. 1999. godine nismo ratovali ni protiv koga, jednostavno su nas ubijali iz vazduha.

Emir Kusturica je bio otvoreniji od ostalih. Kao pravi umetnik koji je posvetio svoj život Jugoslaviji i Srbiji, on je odlično shvatao i shvata šta je to proleće 1999. godine.

- Sada kažu: ako nisi sa nama, protiv nas si. Jugoslaviju su bombardovali i uništavali samo zbog Kosova. Zatim su nam oduzeli Kosovo. Srbe, mali narod, Amerikanci su pretvorili u izopštenike, počeli da ga uništavaju iz vazduha. A u Briselu i Vašingtonu ova bombardovanja su nazvali humanitarnom akcijom za spas Albanaca na Kosovu.

 

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.