Skupština Srbije sutra nastavlja rad

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2017, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije sutra nastavlja rad

Skupština Srbije završila je večeras sednicu i rad nastavlja sutra raspravom o amandmanima na predloge zakona iz oblasti obrazovanja, među kojima je i predlog Zakona o dualnom obrazovanju.

Na dnevnom redu sednice, pored toga zakona, su i izmene Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, izmene Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i izmene Zakon o srednjem obrazovanju i vaspitanju. Na sve te zakone podneto je ukupno oko 790 amandmana, a najviše oko 300 na Predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Zakona o dualnom obrazovanju.

Poslanici opozicije i danas su kritikovali Predlog zakona o dualnom obrazovanju navodeći da služi za stvaranje jeftine radne snage, dok su poslanici vladajuće većine istakli da je "najveći pedagoški reformski iskorak Srpske napredne stranke" i da će njime jačati konkurentost privrede Srbije. Tokom rasprave o amandmanima tema na sednici bio je i incident između predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i poslanika Dveri.

Maja Gojković tvrdila je da je jutros troje poslanika Dveri upalo u njen kabinet, da su je vređali i vikali i onemogućavali da izađe iz kabineta kako bi se sastala sa italijanskom delegacijom, dok su poslanici Dveri rekli da to nije tačno, da su je pitali o tome zbog čega je Boško Obradović udaljen sa sednice, ali da je niko nije vređao niti fizički napao.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Skuština Srbije: Završen rad i sutra o amandmanima na zakone iz obrazovanja

Izvor: Blic, 31.Okt.2017

Skupština Srbije završila je večeras rad, a sutra će nastaviti raspravu o amandmanima na nekoliko zakona iz oblasti obrazovanja, među kojima je i Predlog zakona o dualnom obrazovanju...Na te zakonske predloge ukupno je podneto 793 amandmana, a danas je razmotreno 17 amandmana...Poslanici vladajuće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.