Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2020, 19:20

Sindikat obrazovanja u Čačku: Omogućiti prelazak na onlajn nastavu i učenicima nižih razreda

Većinski sindikat prosvetnih radnika u Čačku, "Sindikat obrazovanja Čačak", uputio je gradskom Štabu za vanredne situacije i gradonačelniku Milunu Todoroviću zahtev da lokalna samouprava omogući administrativne uslove za prelazak na onlajn nastavu i učenicima nižih razreda osnovnih škola na teritoriji grada.

"Kod učenika nižih razreda transmisija virusa je i te kako aktivna. Zato apelujemo da i učitelji pređu na onlajn nastavu, kako bi mogli da nastave nastavni proces >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji se ionako već više od dva meseca održava sa velikim naporima i u otežanim uslovima sa povećanim obimom posla", navodi se u zahtevu Sindikata.

Dodaje se da ako struka apeluje da se smanje kontakti, "zar onda nije jedino rešenje sprečavanje daljeg oboljevanja učitelja, učenika, njihovih roditelja i druge populacije stanovništva sa kojima su svakodnevno u kontaktu".

"Sa stanjem u Čačku, koji je sada već treći po zaraženosti u Srbiji, smatramo da situacija ne treba dodatno da se otežava, zdravlje učenika, njihovih roditelja, a i naših učitelja, treba da bude na prvom mestu", navodi se u zahtevu.

Sindikat je ranije danas saopštio da je doneo odluku da sve osnovne i srednje škole u Čačku pređu na onlajn nastavu od ponedlejka 30. novembra do početka zimskog raspusta 21. decembra i da su o tome obavestili direktore škola, roditelje i nadležne lokalne i republičke institucije.

"Sindikat obrazovanja Čačak" je član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.