Šid strahuje od migranta, sve više krađa i razbojništava

Izvor: N1 televizija, 04.Sep.2016, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šid strahuje od migranta, sve više krađa i razbojništava

U poslednja dva mesec, u Šidu je prijavljeno više razbojništva, krađa u kućama i prodavnicama, kao i remećenja javnog reda i mira u kojima su, prema rečima ministra policije, učestvovali migranti. Zbog toga meštani kažu da strahuju za svoju bezbednost.

Šid je posetio ministar policije Neebojša Stefanović. Kaže da će policija u narednom periodu u toj opštini suzbiti svaki vid kriminala, kao i da neće dozvoliti unošenje nemira među građanima.

“Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << će nastaviti da se pristojno, normalno i humano odnosi prema svim migrantima, međutim ono što nećemo dozvoliti ni migrantima ni bilo kojjoj društvenoj kategoriji, a to je da ugrožava bezbednost naših građana da krši zakon republike srbije i da unosi meire i strah kod ljudi.

Nadležni u Šidu kažu da su od ministra dobili obećanje da će bezbednost biti pojačana.

“Ukoliko ne bude grad bezbedan u narednom periodu tražićemo izmeštanje prihvatnog centra iz Šida, ne iz opštine Šid ali iz užeg centra Šid. Je l ćete tražiti njihovo ograničenje kretanja? Ograničenje kretanja obavezno posle 22 časa da bude ograničeno kretanje jer oni nisu na letovanju ovde i na godišnjem odmoru već se zna zašto su ovde”, ističe Predrag Vuković, predsednik opštine Šid.

U međuvremenu, stanovnici Šida su pokrenuli peticiju kojom traže ograničavanje kretanja migranata i nju je za sada potpisalo nekoliko stotina ljudi.

U sva tri prihvatna centra u Šidu trenutno se nalazi oko 1.500 izbeglica, iz MUPa kažu da je na ovot teritoriji višestruko povećan broj policajaca kako bi građani bili sigurniji.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Građani Šida strahuju od migranata

Izvor: N1 televizija, 04.Sep.2016

U poslednja dva mesec, u Šidu je prijavljeno više razbojništva, krađa u kućama i prodavnicama, kao i remećenja javnog reda i mira u kojima su, prema rečima ministra policije, učestvovali migranti...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.