Izvor: Politika, 04.Mar.2015, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sevdalinke i romska muzika u modernom ruhu

Jedan od najpoznatijih balkanskih sastava „Mostar sevdah rejunion” nastupio je u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Sva sedišta bila su popunjena, a publika raspoložena za muziku, pa je burnim aplauzom pozdravila bend koji je u Beogradu nastupio posle gotovo 12 godina.

Grupa je predstavila sevdalinke i romsku muziku u modernim aranžmanima sa osam albuma koje je ovaj sastav objavio od kako ga je devedesetih godina osnovao producent i menadžer Dragi Šestić. Izostala je jedna od >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << publici najdražih pesama „Emina”, koju „Mostar sevdah rejunion” inače izvodi sa Ljiljanom Batler, ali i bez te numere dobrog raspoloženja nije nedostajalo, a posetioci nisu štedeli svoje dlanove.

Koncert na Kolarcu bio je prava poslastica za ljubitelje ove grupe koja retko nastupa u regionu jer polovina njenih članova živi u Holandiji. Tokom poslednjih petnaest godina, „sevdahlije” su sarađivale sa mnogim muzičkim velikanima, kao što su Šaban Bajramović, Esma Redžepova i Amira Medunjanin.

A. V.

objavljeno: 04.03.2015.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.