Selaković:Novim merama Hrvatska krši ljudska prava

Izvor: Politika, 24.Sep.2015, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković:Novim merama Hrvatska krši ljudska prava

BEOGRAD – Ministar pravde Nikola Selaković najavio je da će se Srbija, zbog zatvaranja graničnih prelaza prema Srbiji za teretna vozila, obratiti i Savetu za stabilizaciju i pridruživanje, jer je to jednostrani akt jedne članice, te upozorio da novim merama Hrvatska krši slobodu kretanja ljudi.

Sloboda kretanja ljudi je jedno od osnovnih ljudskih prava, upozorio je ministar gostujući na RTS-u.

Srbija, istakao je, vrlo ozbiljno shvata ovu situaciju i odmerava svaki naredni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << potez, ali neće dozvoliti Hrvatskoj da ponižava našu zemlju.

Selaković je ponovio pitanje kakve veze ima zatvaranje granica sa migrantskom krizom.

„Srbija nije dala povoda za mere koje je protiv nje preduzela Hrvatska a kojima je naša zemlja brutalno napadnuta”, kazao je.

„Ozbiljno smo shvatili situaciju i kada je počela migrantska kriza i pokazali smo kako treba postupati, mada smo u tome ostali usamljeni. Srbija je brutalno napadnuta od strane Hrvatske”, istakao je Selaković.

Ministar pravde smatra da o razlozima zbog kojih je Hrvatska to uradila, može samo da se spekuliše.

„Srbija nije dala povoda za tako nešto. Neko blokira granicu mimo svih sporazuma koji postoje između Srbije i Hrvatske, Srbije i EU”, naveo je Selaković.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: Novim merama Hrvatska krši ljudska prava

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Sep.2015

Ministar pravde Nikola Selaković najavio je da će se Srbija, zbog zatvaranja graničnih prelaza prema Srbiji za teretna vozila, obratiti i Savetu za stabilizaciju i pridruživanje, jer je to jednostrani akt jedne članice, te upozorio da novim merama Hrvatska krši slobodu kretanja ljudi...Sloboda...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.