Izvor: Politika, 16.Jul.2015, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sav taj džez

Projekcija filma „Sav taj džez” iz 1979. godine, upriličena pod vedrim nebom na uglu ulica Kapetan Mišine i Jevremove pored Ustanove kulture „Parobrod”, privukla je oko dve stotine gledalaca. Ostvarenje reditelja Boba Fosija prikazano je na festivalu „Filmstrit” koji ulice i parkove prestonice pretvara u bioskopske sale na otvorenom.

– Na početku smotre imali smo po trideset stolica koje su zauzimale po tri parking mesta, a u međuvremenu se festival toliko proširio >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da smo morali da se sklonimo u parkove da ne bismo remetili mir građana. Tako da je ova lokacija ostala kao poslednja baš „ulična” projekcija – kažu organizatori.

Mnogi posetioci iskoristili su ovu priliku da se dobro provedu i podsete starijih ostvarenja.

– Često dolazimo da pogledamo neki film, jer bioskop na otvorenom ima posebnu draž. „Sav taj džez” smo nekad davno gledali, a ovo je sjajna prilika da obnovimo gradivo – kažu sugrađani Natalija i Dušan.

M. R.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.