SUK dostavio tužilaštvu kompletan izveštaj

Izvor: Akter, 08.Dec.2015, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUK dostavio tužilaštvu kompletan izveštaj

Sektor unutrašnje kontrole MUP-a, nakon obavljenih provera, dostavio je osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu na dalje postupanje kompletan izveštaj sa svim utvrđenim činjenicama i izjavama učesnika u vezi sa tekstom objavljenim u "Kuriru", a koji se odnosi na radove na zgradi u Ulici Pećkoj 13, izjavio je danas načelnik SUK-a Miloš Oparnica

"U vezi navoda dnevnog lista `Kurir`, Sektor unutrašnje kontrole (SUK) obavio je konsultacije sa osnovnim javnim tužiocem u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << vezano za provere navoda u članku", rekao je Oparnica, a navodi se u saopštenju MUP-a.

On je dodao da je obavljen razgovor sa svim učesnicima u tom događaju - Bojanom Gajovićem, Lazarom Hoplom, Goranom Kneževićem i Veselinom Milićem.

"Takođe obavljen je i uvid u sve predmete koji se vode pred nadležnim sudovima vezano za prijavu krivičnih dela zelenašenja, iznude i ugrožavanja sigurnosti“, rekao je načelnik SUK-a.

On je objasnio da je reč je o sudovima u Beogradu i Kraljevu, kao i više sudskih postupaka koji se vode pred parničnim sudovima vezano za imovinsko pravne sporove koji postoje između navedenih osoba.

Oparnica je precizirao da je kompletan izveštaj o svim utvrđenim činjenicama, izjavama učesnika u događaju i izveštaj nadležne policijske stanice Zvezdara, koja je postupala prilikom prijave incidenta ulici Pećka 13, dostavljen osnovnom javnom tužiocu.

Načelnik Sektora unutrašnje kontrole je objasnio da će tužilac doneti konačnu odluku o navodima u listu "Kurir" i naglasio da je Sektor unutrašnje kontrole tužiocu dostavio sve relevante činjenice u cilju donošenja tužilačke odluke, dodaje se u saopštenju.

"Kurir" je pisao da je direktor firme "Belmostroj" Bojan Gajović u razgovoru za taj list označio prvog čoveka beogradske policije Veselina Milića kao "vrh kriminalne piramide koja mu je otela zgradu" u Pećkoj ulici broj 13 na Zvezdari. Gajović tvrdi da su mu "Hopl i Knežević pod zaštitom Milića oteli" zgradu na Zvezdari, a "Kurir" je objavio i video-snimak na kojem se, kako se navodi, njih trojica vide na gradilištu.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.