Izvor: B92, 24.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija za više varijanti statusa

Beograd -- Ministar inostranih poslova Rusije kaže za Večernje novosti da Rusija insistira na više varijanti statusnih rešenja za Kosovo.

Sergej Lavrov navodi da Rusija da ne prihvata čvrsto ograničenje roka za pregovore. "Mnogo smo kritikovali i kritikujemo rad međunarodnih struktura na Kosovu. Smatramo da je tamo situacija posebno teška za nealbansko stanovništvo. Standardi koje je ustanovila međunarodna zajednica i koji bi trebalo da stvore multietničko društvo se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne primenjuju", ocenio je Lavrov.

On je izjavio da ne vidi veliku perspektivu za povratak Srba u sadašnjim uslovima, i naveo da se "simboličan broj Srba i nealbanskog življa vratio na Kosmet" ali da oni "žive u stalnom strahu od napada".

Lavrov je, takođe, rekao da je "Rusija zainteresovana da na postjugoslovenskom prostranstvu bude dugoročna stabilnost. Samo u uslovima mira i dobrih odnosa među državama na Balkanu možemo da realizujem političku i ekonomsku saradnju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.