Izvor: Politika, 15.Sep.2014, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revija „Blokbaster” u Beogradu, Nišu i Novom Sadu

Filmska revija „Blokbaster” biće održana u Beogradu, Novom Sadu i Nišu od 17. do 21. septembra a na programu je sedam novih filmova različitih žanrova, nastalih u holivudskoj, francuskoj i italijanskoj produkciji.

Na otvaranju revije, 17. septembra u bioskopu „Sinepleks” u TC Ušće u Beogradu biće prikazan avanturistički film „Lavirint: nemoguće bekstvo”, zasnovan na istoimenom bestseleru Džejmsa Dašnera.

Ostatak programa ove revije premijernih filmova >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u Beogradu odvijaće se na otvorenom, na terenima KK Crvena zvezda na Kalemegdanu, gde će biti prikazan i istorijski film „Templar: krv za krv” u režiji Džonatana Ingliša. Neke scene ovog filma snimljene su u okolini Kraljeva i našeg glavnog grada, a jednu od glavnih uloga ostvario je i naš glumac Predrag Bjelac, poznato po ulogama u domaćem filmu „Kad porastem biću kengur” i u holivudskim produkcijama „Predskazanje” i „Hari Poter i vatreni pehar”. Povodom srpske premijere ovog filma, 18. septembra gosti Beograda biće glumci iz filma „Templar: krv za krv” – Rozije Dej i Endi Bekvit.

U slučaju kiše, ova i ostale projekcije u Beogradu biće održane u dvorani Doma sindikata dok će se program revije u Novom Sadu odvijati u bioskopu „Arena”, a u Nišu u bioskopu „Vilin grad”.

Tokom „Blokbastera” biće prikazana i drama „Ljubav je čudna stvar” Ajre Saksa, u kojoj igraju Džon Litgou, Alfred Molina i oskarovka Marisa Tomei, kao i jedan od poslednjih filmova prerano preminulog glumca Džejmsa Gandolfinija – „Prljava isporuka” u kojem igraju i Tom Hardi i Numi Rapas.

Za ljubitelje komedije u ponudi je američka akciona komedija „Hajde da budemo panduri” kao i francuska hit komedija „Šta smo bogu zgrešili” u režiji Filipa de Šoverona.

Na zatvaranju revije na programu je italijanska drama „Ljudski kapital”, čija radnja se dešava na jezeru Komo u Italiji.

I. A.

objavljeno: 15.09.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.