Resare: Kineske vojne kompanije se na Zapadnom Balkanu predstavljaju se kao civilne

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jun.2021, 12:21

Resare: Kineske vojne kompanije se na Zapadnom Balkanu predstavljaju se kao civilne

U Srbiji i drugim zemljama Zapadnog Balkana posluje više kineskih vojnih kompanija koje se često predstavljaju kao civilne, iako im krajnji vlasnik kineska vojska, i pod kontrolom su komunističke partije Kine, kaže istraživač danske organizacije Vidadvare enerši (Vedvarende Energi) Nils Riasare (Nils Resare), u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE). Ova organizacija je nedavno objavila izveštaj o prisustvu kineskih vojnih kompanija u zemljama Zapadnog Balkana. Riasare objašnjava da je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija u dva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jun.2021

Da li su države Zapadnog Balkana koje sa kineskim kompanijama sarađuju u oblasti infrastrukture ili energetike svesne da posluju sa kineskim vojnim kompanijama? Za RSE govori istraživač iz Danske Nils Riasare. Šta Kurtija i Vučića očekuje u Briselu, gde se sutra nastavlja dijalog Srbije i Kosova?

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Jutarnji program za Srbiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jun.2021, 10:57

Šta bi mogla da bude tema dijaloga u Briselu između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija? Nils Resare, iz danske organizacije “Vidadvare energi“, tvrdi da u zemljama Zapadnog Balkana posluju pojedine kineske vojne firme, koje se u javnosti vode kao civilne.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.