Izvor: Politika, 06.Mar.2012, 03:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prelazni rok

Stranke hoće mnogo vlasti sa malo glasova

U iščekivanju pucnja ili zvižduka pištaljke za početak izborne trke, glavna tema je ko će s kim i ko će sa čim na izbore. Više ovo prvo a manje ovo drugo. Stranke koje ne znaju svoju cenu koriste ucenu. Meri se koalicioni potencijal, koji je neretko ucenjivački. Ko će koga šlepati na listi, ko ima koga u šaci ili fioci? Svi su ušemljeni i umreženi, ali sledi nova podela karata. Strahovi se šire. Jedni imaju strah od poraza >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na izborima, drugi od Pirove pobede. Male partije imaju strah od cenzusa, ali i od „velike koalicije“. Velike stranke nisu sigurne kome će se pre ili kasnije privoleti manje stranke.

Velika koalicija se najviše priviđa Dačiću i Dinkiću. Oni su ovih dana izvršili rokadu. Kako reče Mlađa: „Ko bi rek’o čuda da se dese, Dačić u Briselu a ja u Moskvi“, ili „Šta bi dao da si na mom mestu?“ Dačić je 2004. podržavao vladu u kojoj je bio Dinkić, a sada Dinkić podržava vladu u kojoj je Dačić. I taman zaboravimo devedesete, a onda se ministar evropske vlade pojavi na antievropskom mitingu SRS-a. Zatim ga „evropejac godine“ podrži i na kraju tvrdi kako je zahvaljujući njima ne samo dobijen status kandidata, već i ostvaren program DOS-a!

..............................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 6. marta. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

Slaviša Orlović

objavljeno: 06.03.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.