Predstavnica OEBS za slobodu medija zabrinuta za RTV

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Maj.2016, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnica OEBS za slobodu medija zabrinuta za RTV

Predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović izjavila je da je zabrinuta zbog odluke da preko noći bude smenjen ceo uređivački kolegijum Radio-televizije Vojvodine, i da bez konkursa bude zamenjen novim urednicima.

"Time se definitivno šalje pogrešan signal o nezavisnosti javnog servisa u Vojvodini", kazala je Mijatović za izdanje lista Danas od utorka.

Ona je ocenila da je nezavisnost javnog servisa od suštinskog značaja za zemlju u tranziciji i dodala >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da će OEBS nastaviti da prati razvoj događa na RTV.

Mijatović je ukazala da je uloga javnog servisa da pruži informacije od javnog značaja i omogući da ljudi budu informisani o svim temama koje se događaju u društvu i šire.

"Javni servis to može da učini ako je njegova infrastruktura pravno zaštićena, uključujući i garancije za nezavisnost uređivačke politike", kazala je predstavnica OEBS za slobodu medija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Predstavnica OEBS za slobodu medija zabrinuta za Radio-televiziju Vojvodine

Izvor: Beta, 23.Maj.2016

Predstavnica OEBS za slobodu medija Dunja Mijatović izjavila je da je zabrinuta zbog odluke da preko noći bude smenjen ceo uredjivački kolegijum Radio-televizije Vojvodine, i da bez konkursa bude zamenjen novim urednicima."Time se definitivno šalje pogrešan signal o nezavisnosti javnog servisa u...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.