Predstavljanje radova na temu savremenih informacionih tehnologija

Izvor: Megafon.co, 25.Nov.2019, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljanje radova na temu savremenih informacionih tehnologija

Ove godine preko 160 srednjoškolaca i studenata prijavilo je ukupno 82 rada iz oblasti savremenih informacionih tehnologija. Oni će biti predstavljeni na 12. IEEESTEC konferenciji studentskih projekata 28. novembra 2019. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu.
Svečano otvaranje konferencije je u 10 sati u amfiteatru A2, a prezentacija projekata biće u holu M1 nakon otvaranja.
Šta će biti predstavljeno na konferenciji? Biće predstavljena praktična softverska i hardverska rešenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << Neki od projekata su: pametna kapija, pametni sistem za upravljanje garažom, automatizacija mini elektrana, pametan novčanik, realizacija Lego robota. Takođe i alarmni sistem protiv krađe košnica, info panel pomoću elektronskog papira, govorni časovnik.
Međunarodna konferencija studentskih projekata 2018 – Foto – EESTEC LC Niš

Studenti će predstaviti i projekte iz oblasti veštačke inteligencije i mašinskog učenja, Internet of Things, kao i iz obnovljivih izvora energije.
Nagrade za najbolje radove Najbolji radovi biće nagrađeni u više kategorija: najbolje ocene recenzenata, najbolja praktična realizacija, rad sa najvećim inovacionim potencijalom… Jedan rad sa konferencije nominuje se za učešće na prestižnom svetskom takmičenju IEEE R8 – Student Paper Contest.
Međunarodna konferencija studentskih projekata IEEESTEC nastala je sa idejom da na jednom mestu okupi učenike i studente sa istim interesovanjima kako bi razmenili mišljenja i videli čime se kolege bave. Pored učesnika iz Srbije, konferencija je do sada okupila studente iz Banjaluke, Sarajeva, Skoplja, Zagreba, Sofije, Bitolja…

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.