Portal Vijesti umeta ponovo poziva na terorizam u BiH

Izvor: Politika, 19.Nov.2015, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portal "Vijesti umeta" ponovo poziva na terorizam u BiH

 SARAJEVO – Bosansko-hercegovački portal Vijesti ummeta, koji podržava Islamsku državu i terorističke napade islamista, pozdravio je ubistvo dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH u sarajevskom naselju Rajlovac.

U tekstu naslovljenom „Počelo je - ubijena dva vojnika BiH, a nekoliko ranjeno, hvala Allahu”, navodi se da su dva vojnika Oružanih snaga BiH ubijena, baš kao što je pre nekoliko dana ovaj portal najavio terorističke napade u BiH.

„Baš kao što smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i upozoravali i govorili, ali ta upozorenja nisu se uzela za ozbiljno, u BiH su juče ubijena dva vojnika oružanih snaga BiH”, navodi se u tekstu.

Vijesti ummeta navode da su „upozoravali da će Evropom teći krv, a posebno Bosnom i da ono što dolazi je gore i gorčije”.

„I eto ga, desilo se, ubijena su dva prljava vojnika koja su se borila za nacionalizam i branili državu i vladu koja im nikakvo dobro nije donela. Ubijena su dva vojnika, od kojih je jedan Srbin, pravi nevernik, a drugi Bošnjak, otpadnik od vere”, navedeno je u tekstu.

Vijesti ummeta poručuje da je „ovo tek početak” prolivanja krvi u BiH i Evropi, sve dok se zastava Islamske države ne zavijori širom Evrope i šire.

Oni su pozvali muslimansku omladinu u svetu, a posebno u BiH da krenu u ubijanje nevernika i, kako su naveli, otpadnika od muslimanske vere.

„Ubijajte njihove tagutske prljave vojnike gde god možete, nedajte im mira, neka njihova prljava krv teče ulicama Bosne i Evrope”, navodi se u tekstu.

Ovaj portal nakratko je bio blokiran, ali je danas ponovo dostupan na internetu.

---------------------------------

Velić: Prijavite one koji vam nude lažne karte za raj

SARAJEVO – Sarajevski imam Muhamef Velić je, povodom ubistva dvojice vojnika Oružanih snaga BiH, pozvao svoje sunarodnike da, zbog dobra u društvu, kao što treba da prijave svakog ko diluje drogu, prijave i one koji im nude „lažne instant karte i prečice za dženet (raj)”.

„To su oni za koje ne postoje nikakve svetinje. Koji ruše bogomolje, spaljuju žive ljude/zarobljenike i ubijaju nedužne ljude i decu. Koji ruše mir i selam. To su džehennemski (đavolji) psi. Ti duhovni dileri su opasniji od bilo kojih drugih dilera. Cinkarite ih, javno, svima nama, glasno i hrabro, i svakoga koji se upeca na njihovu poganu udicu - razbejanite, otkrijte ga, da ga pokušamo spasiti”, napisao je Velić na svom Fesbuk profilu.

Podsetivši da se već dugo vremena na Bliskom istoku vode prljavi (bratoubilački) ratovi, Velić je naveo da su tu svoje prste mnogi umešali i ruke okrvavili.

„Preti se i našoj domovini i našim gradovima na isti način. Te pretnje nisu uopšte bezazlene i štaviše - stvarne su. Ako ISIL/IDIL uputi takvu pretnju i našoj domovini, to znači da imaju regrutovane ljude za svoj prljavi naum. Nažalost, to se počinje i dokazivati”, naveo je.

Moramo, dodao je, shvatiti da je situacija krajnje ozbiljna i tako se moramo ponašati. „Naravno, bez straha i panike”, kazao je Velić.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Vijesti umeta: "Krenite u ubijanje, ovo je tek početak prolivanja vaše prljave krvi!"

Izvor: Večernje novosti, 19.Nov.2015

Islamistički portal na bošnjačkom jeziku "Vijesti Umeta" ponovo preti prolivanjem krvi na Balkanu. Navodi se i da je ranije upozoreno na napad, ali da ta upozorenja nisu uzeta za ozbiljno."„Upozoravali smo vas da će Evropom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.