Izvor: B92, 03.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreznici počeli posete

Beograd -- Inspektori će zakucati na vrata oko 10.000 poslovnih ljudi, političara, estradnih zvezda, sportista. Kontrola od Beograda.

U slučaju da inspektori kod nekoga nađu veću razliku između novca koji je prijavljen kao zarađen i dobara, moraće da plati porez od 20 odsto, pišu Večernje novosti. Dugo najavljivana unakrsna kontrola imovine i prihoda je počela, a prvih dana avgusta biće kontrolisano nekoliko desetina poreskih obveznika u Beogradu, čija imovina prelazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 20 miliona dinara.

Tokom sledeća dva meseca kontrola će biti proširena na regionalne centre i filijale Poreske uprave. Sve koji prema procenama imaju imovinu vredniju od 20 miliona dinara čeka provera razlike između prihoda i trenutne imovine. Oni kojima poreznici nađu veliku razliku između prijavljenog novca i stečenih pokretnosti i nepokretnosti moraće na taj iznos da plate porez od 20 odsto, a onog ko ne bude imao novca za porez ,čeka oduzimanje imovine. Oni koji se odvaže da ne plate porez, moraće u zatvor.

Tim tipom kontrole biće otkriveni prihodi koji nisu prijavljeni, rad na crno, trgovina drogom i drugi kriminalni poslovi. Biće nemoguće da neko ko nigde ne radi ili zarađuje prosečno, ima vilu s bazenom u elitnom delu grada, vozi nekoliko automobila i letuje u egzotičnim krajevima sveta. Ta akcija će pomoći i policiji i Upravi za borbu protiv organizovanog kriminala jer će se ući u trag kriminalcima za koje cela zemlja zna da se bave sumnjivim poslovima i imaju mnogo novca, a u evidenciji su biroa za nezaposlene ili su socijalni slučajevi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.