„Politika” neizostavni detalj umetničkih fotografija

Izvor: Politika, 27.Sep.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Politika” neizostavni detalj umetničkih fotografija

Naslovne strane najstarijeg lista na Balkanu inspiracija su mnogim umetničkim dušama čijim delima daje posebnu eleganciju

Srpska novinska dama napunila je 111 godina. Izgleda bolje nego ikada. Ona slobodno može da prošeta crvenim tepihom i ponosno pokaže da joj godine nisu pokvarile izgled. Naslovna strana „Politike” oduvek je odudarala od domaće ali i inostrane konkurencije. Vrlo često je neizostavni detalj na fotografijama ispijanja jutarnje kafice uz doručak. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Modna blogerka i fotografkinja Slađana Stevanović (29) iskoristila je naslovnu stranu našeg lista za umetničke fotografije koje je podelila sa svojim pratiocima na „Instagramu”.

– Naslov ispisan velikim slovima, bez okvira, sa prepoznatljivim fontom daje ozbiljnost. Naslovna strana odiše prošlim vremenima, a sa elegantnim sklopom naslova daje vizuelni kontrast modernom dobu. Svojim izgledom podseća na „Njujork tajms” i drugu kvalitetnu svetsku štampu, kaže Slađana koja je i kod svojih kolega često viđala „Politiku”, prvenstveno, u kombinaciji sa hranom i pićem.

Naša sagovornica kaže da naš list nema vulgarne sadržaje i lako može da se uklopi i ulepša fotografiju.

Art direktor Miroslav Pavlović (35) smatra da je u današnje vreme prava retkost videti novine kao što je„Politika” koja neguje tradicionalni izgled pravih novina.

– „Politika” kao takva ima kredibilitet da služi kao element na fotografijama ambijenta, naročito uz detalje koje čine jutarnji ritual – kaže Miroslav.

Slađanine fotografije nisu jedine kojima je „vintidž” izgled našeg lista dao posebnu notu. „Instagram” predstavlja poseban kutak u kome se skoro svakog jutra smenjuju naslovne strane„Politike” elegantno ukombinovane u jutarnji ambijent. Najstariji list na Balkanu svojim izgledom sve više privlači mlade – prvenstveno umetničke duše – kojima predstavlja inspiraciju za mnoga dela.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.