Izvor: Blic, 13.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partijske ispostave

Državna revizorska institucija, formirana nedavno, počeće da radi - ko zna kad. Članovi ove važne institucije koja bi trebalo da kontroliše tokove državnog novca neće „profunkcionisati" najverovatnije do proleća, dok se ne smeste, ne organizuju, ne usaglase finansijski plan... Za to vreme pare iz budžeta će se trošiti, izgleda, na reč. Ali, i na plate „zaposlenih" u DRI.

Ova kontrolna institucija trebalo je da bude formirana još u prošlom sazivu Skupštine, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tada, očigledno, nije bila zapisana u partijskim interesima. Sada, kada ih Evropa, zapravo, tera na to, stranke su, pritisnute tom obavezom, morale da oforme DRI, ali su „delegirale" svoje kadrove. Proveren recept u slučaju, recimo, Republičke izborne komisije.

Sutra bi isti princip mogao da se iskoristi kada se formira većina u Ustavnom sudu Srbije. Greška sa formiranjem Saveta za borbu protiv korupcije, koji ima svoje mišljenje, teško da će se ponoviti strankama na vlasti. Formalno ispunjavajući obaveze da formiraju instance koje bi mogle i morale da ih kontrolišu, a suštinski praveći partijske ispostave koje će ih zaštititi, stranke nam poručuju da su i dalje jače od države.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.