Pamtiću u 2012: Biljana Vraneš

Izvor: Politika, 16.Dec.2012, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pamtiću u 2012: Biljana Vraneš

Meteorolog i TV lice

Biljana Vraneš je diplomirani meteorolog i jedan od urednika u Informativnom programu RTS-a. Karijeru je počela na nekadašnjem Trećem kanalu, nastavila je u redakcijama Beogradskog i Jutarnjeg programa da bi gledaoce Dnevnika, poslednjih godina stručno informisala o vremenskim (ne)prilikama.

Evo po čemu će Biljana Vraneš pamtiti 2012. godinu

DOGAĐAJ GODINE

Posle 20 godina dočekasmo da neko kaže: „Stop organizovanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kriminalu!” Ipak se ne može sve novcem kupiti.

PROMAŠAJ GODINE

Sve veće siromašenje nacije i obezvređivanje ljudskog rada. Vidim da ozbiljno konkurišemo Kini po vrednosti radnog sata.

DOMAĆA LIČNOST GODINE

I ovaj put Novak Đoković – On je Srbin koji po kremanskom proročanstvu donosi svetlost u naše živote.

STRANA LIČNOST GODINE

Džulijan Asanž – Pokazao nam je koliko su svetski moćnici zapravo mali.

PESMA ILI ALBUM GODINE

Posle toliko godina – novi album „Riblje čorbe”. Ta boemčina pogađa tačno u centar.

KONCERT GODINE

Humanitarni koncert za Tamaru – od školskog hora, preko „Legendi”, Bore Čorbe, Vlade Georgieva... Koncert prepun snažnih emocija! Prepuna dvorana Centra „Sava” i obezbeđen novac za tešku operaciju.

ROMAN GODINE

„Godina prođe – dan nikad” Žarka Lauševića – Smrznem se samo od naslova.

POZORIŠNA PREDSTAVA GODINE

Predstava „Hasanaginica” u Narodnom pozorištu – Zbog neponovljive Ksenije Jovanović. I u 85. godini bila je savršena na sceni.

FILM GODINE

„Vir” – prava rediteljska bravura mladog Bojana Vuka Kosovčevića. Zahvaljujući njemu ne brinem za budućnost srpskog filma.

ŠTA ĆE OBELEŽITI 2013? 

Nadam se da će to biti drugi deo filma „Montevideo”; da će nam novčanici biti puniji i da se neće ponoviti ledeni talas kakav smo imali na početku 2012.

objavljeno: 17.12.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.