POKS: Uvesti besplatan javni prevoz, obustaviti građevinske radove da bi se smanjilo zagađenje

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jan.2020, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKS: Uvesti besplatan javni prevoz, obustaviti građevinske radove da bi se smanjilo zagađenje

Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) ocenio je danas da su besplatan javni prevoz, skraćenje radnog vremena za trudnice i hronične bolesnike, obustavljanje građevinskih radova i smanjenje upotrebe službenih vozila neke od mera za smanjenje posledica zagađenja vazduha.

Narodni poslanik i predsednik POКS-a Žika Gojković pozvao je danas Vladu da po ugledu na Severnu Makedoniju uvede te mere koje se mogu primeniti i u Srbiji.

"Aerozagađenje nosi ozbiljnu opasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od ugrožavanja zdravlja ljudi i nedopustivo je ignorisanje ovog problema, jer zatvaranjem očiju on neće postati manji", rekao je Gojković, navodi se u saopštenju POKS-a.

POКS je, kako se navodi u saopštenju, već predlagao uvođenje izmeštanja saobraćaja iz gradskih centara, sistemsko smanjenje upotrebe čvrstih goriva, kao i postavljanje preciznih mernih stanica kako bi se što adekvatnije odgovorilo na problem zagađenja vazduha.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.