Određen pritvor Milanu Antoniću

Izvor: Politika, 11.Avg.2012, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Određen pritvor Milanu Antoniću

BEOGRAD –Osumnjičenom u aferi „Agrobanka” Milanu Antoniću danas je posle saslušnja određen pritvor do 30 dana, dok policija još traga za odbeglim Slobodanom Ratkovićem, prenela je Radio-televizija Srbije (RTS).

Pritvor je određen i za osmoricu prethodno uhapšenih u aferi „Agrobanka”.

Tročasovno saslušanje Antonića počelo je oko 16 sati, a kako navodi RTS, završeno je oko 19 časova.

Tužilaštvo je ranije saopštilo i da je predložilo da pritvor >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bude određen i Slobodanu Ratkoviću, koji je u bekstvu.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je ranije danas agenciji Beta da je pritvor do 30 dana određen protiv svih osam osumnjičenih za zloupotrebe u Agrobanci koji su saslušani u Specijalnom sudu.

„Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana Dušanu Antoniću, Slavoljubu Korićancu, Bojanu Zariću, Bobanu Laboviću, Vehbu Papiću, Branimiru Uzelcu, Milošu Uzelcu i Saudu Hasoviću, pošto ih je saslušao po predlogu tužilaštva za određivanje pritvora”, rekao je Radisavljević.

Tužilac je naveo da su osumnjičeni prebačeni u pritvor posle saslušanja koje je trajalo noćas do ponoći.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je juče istragu protiv predsednika Izvršnog odbora Agrobanke Dušana Antonića i još devetorice osumnjičenih da su oštetili tu banku nezakonitim odobravanjem kredita.

Narodna banka Srbije je u maju oduzela dozvolu za rad „Agrobanci” zbog minusa od 300 miliona evra. Prethodno je u decembru 2011. uvedena prinudna uprava. Nakon gašenja banke njene obaveze i depozite je preuzela „Nova Agrobanka” koju je osnovala Vlada Srbije.

Beta

objavljeno: 12.08.2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.