Novo doba stare fore

Izvor: Politika, 28.Jun.2012, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo doba stare fore

Svi čekaju novu vladu, seljaci su zaustavili traktore, berači malina pobacali gajbice, zidari mistrije a baje i sponzoruše po kafićima i splavovima utulili su ozvučenja

Svi smo u velikom iščekivanju. Još se odvija međustranačka trgovina mestima, pozicijama, vilama, i ko zna čime sve ne, jer mi to obični smrtnici ni pojmiti ne možemo. Pregovori traju. Kao, u pitanju je ekonomska politika, a ne ministarstva i resori, iako ovaj ne može sa onim, a onaj sa ovim i onim. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Tadić se nećka, ne iseljava mu se iz vile. Vučić zapomaže i cvili, više je očekivao od Tome. Ivica muti vodu, al’ na kraju preveslaće i mutnu Maricu.

Narod je u stanju stupora*.

Ono što je od naroda ostalo, a nije prebeglo, precrklo, ubilo ga, samoubilo se, nije ga satrlo i smoždilo... Sede penzioneri po sobičcima tik uz TV (ogluveli od govornika i glasogovornika). Nezaposleni šta će nego polegali. Zaposleni kobajagi rade, a naćulili uši. Ceo nacion sa sve manjinama, i marginalnim grupama, pretvorio se u jedno veliko uvo.

Svi čekaju novu vladu koja će nam doneti siguran boljitak i nova postignuća, i uvesti nas među najevropske narode, što nam dočim i doliči.

Seljaci zaustavili traktore, berači malina pobacali gajbice, zidari mistrije, odgajivači svinja ne idu u obore, putari, đubretari, i ostala „ljuta“ raja pobacala alatke, domaćice šerpe i tiganje, prodavačice zatvorile kioske i butike, frizerke odbile mušterije, lekari ostavili skalpele (u pacijentima), ekonomisti ostavili tipkanje, advokati klijente, nevladin sektor složio projekte u fioke. Baje i sponzoruše po kafićima i splavovima utulili ozvučenja. Deca se ne igraju, niko ne vodi ljubav... sve stalo kao da je ponovo umro Tito. Samo tzv. intelektualac gunđa, i naravno huška protiv vlasti, što mu je i posao. Osim, da sedi u kabinetu, na kanabe(t)u, i da ide po prijemima.

Čeka se poslednja reč. Reč posle koje će fabrike biti puštene u pogon, procvetati trgovina na veliko i malo, stići će medicinski aparati i lekovi , kao nikad rodiće pšenica bjelica, penzionarima će biti uvećane penzije, socijalna davanja će se udvostručiti, lekovi će biti besplatni. Otvoriće se jedno milion, do milion i po, novih radnih mesta. Podići će se nova porodilišta i starački domovi, izgradiće se koridori 5, 6, 7, 8... itd. Sva će sela dobiti vodovod i kanalizaciju, ulično (odnosno drumsko) osvetljenje, telefonske linije. Izbeglice će biti vraćene kući. Zločinci u ćorku.

Proradiće Narodni muzej, Muzej savremene umetnosti, izgradiće se opera, obnoviti legati. Svi umetnici, sa sve narodnjacima, dobiće nacionalne penzije samo da ućute. Predsednica Pen-a će abdicirati. „Beton“ će zasesti u PEN-centru. Sve će porodice ponovo ići na more kao u vreme SFRJ. Porezi, kamate i ostale globe biće smanjeni. Konfiskovana imovina biće vraćena, a stečena oduzeta. Dedinje i ZOO vrt razmeniće stanare. Završiće se svi sudski sporovi od 5, 10, i više godina (a svi su takvi).

Razrešiće se sve afere od „Kofera“ pa do Luke Beograd. Razrešiće se i ubistva novinara i vojnika ubijenih u Topčideru. Ministar za čijeg ministrovanja je bilo mirnodopskih ljudskih žrtava biće (ot)pušten da na miru zida palače. Pohapsiće se (pre)ostali kriminalci, tajkuni oglobiti, udariti porez na dobit, tek da bi se popunile kase, a ne kese. Sve što nije bilo moguće postaće moguće. Kosovo će biti naše! Teći će med i mleko.

Naročito bivšim, sadašnjim i budućim političarima, novoj klasi zaštićenih i povlašćenih, novobogatašima i skorojevićima. Našim spasiocima.

Odsutnost svake voljne aktivnosti. Osoba satima ukočeno stoji, sedi, ne uzima hranu, ne govori... liči na nepokretnu lutku.

Radmila Lazić

objavljeno: 29.06.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.