Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Mar.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: preko 2.000 građana tražilo vraćanje aerodroma i ostavke gradskih čelnika

Više od 2.000 građana tražilo je danas na protestu u centru Niša vraćanje aerodroma u Nišu pod jurisdikciju grada i ostavke gradonačelnika i gradskog veća koje je donelo odluku da se aerodrom ustupi republičkoj vlasti.

"Zahtevamo da skupština grada Niša ne prihvati i poništi odluku o ustupanju aerodroma koju je donelo gradsko veće i da članovi ovog tela kao i gradonačelnik, podnesu ostavke", bio je osnovni zahtev demonstranata koji su izneli pred kancelarijom niškog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << gradonačelnika.

Protest koji je počeo u 17 časova, završen je skandiranjem "Ostavke ostavke" i "Čiji aerodrom naš aerodrom" i uz papirnate avione kojima su demonstranti zasipali zgradu u kojoj se nalazi sedište niškog gradonačelnika.

Za nedelju je zakazan nastavak protesta na istom mestu, u isto vreme i sa istim zahtevima.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavilo je danas, nešto pre protesta, da će nastaviti da ulaže u opremu i razvoj niškog aerodroma "Konstantin Veliki" jer želi da taj aerodrom bude centar avio-saobraćaja čitavog regiona.

To ministarstvo je dodalo da bez dosadašnjih ulaganja ministarstva i Vlade Srbije, Grad Niš ne bi imao takav aerodrom i broj putnika koji danas dolaze na "Konstatin Veliki".

Gradsko veće Niša donelo je juče odluku da se aerodrom "Konstantin Veliki" ustupi republičkoj vlasti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.