Nevolje u francusko-holandskoj aviokompaniji

Izvor: VOA, 28.Okt.2014, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevolje u francusko-holandskoj aviokompaniji

Holandski sindikati izrazili su bojazan da bi zajednička francusko-holandska aviokompanija Er Frans - KLM mogla da otpusti 7 i po hiljada službenika.

Holandski mediji javljaju da bi odluka o otpuštanju hiljada radnika mogla da bude saopštena u sredi, posle objavljivanja rezultata o poslovanju u proteklom tromesečju.

Er Frans - KLM želi da uštedi prebacivanjem operacija u druge zemlje, gde je radna snaga jeftinija i time pokuša da smanji dug od 4,4 milijarde evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << />
Planovi kompanije da promoviše svoj ogranak koji leti po nižim cenama doveli su do dvonedeljnog štrajka francuskih pilota u septembru. Očekuje se da će Er Frans - KLM sutra objaviti podatke o padu zarade za 6 odsto, ali i porastu neto profita za 15 odsto.

Kompanija je medjutim demantovala te tvrdnje, navodeći da se radi o "lažnim ciframa i netačnoj informaciji".

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.