Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Mar.2018, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljena sednica, objedinjena rasprava o 18 tačaka dnevnog reda

Skupština Srbije nastavila je danas rad objeninjenim razmatranjem izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, Zakona o policiji i o javnom redu i miru.

Predložene zakone obrazlaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je pre početka sednice sa direktorom policije Vladimirom Rebićem u holu Doma Narodne skupštine obišao izložbu posvećenu tragičnim posledicama saobraćajnih nesreća u Srbiji.

Izložba je postavljena u parlamentu jer su >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na dnevnom redu i izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, koje predviđaju restriktivnije kazne za brzu vožnju i upravljanja automobilom pod dejstvom alkohola, što su najčešći uzroci nesreća.

Na dnevnom redu sednice su i predlozi zakona o strancima, azilu i privremenoj zaštiti, o graničnoj kontroli, evidencijama i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova, o nacionalnom registru DNK i o jedinstvenom matičnom broju građana.

Na dnevnom redu su i dopuna Zakona o državljanstvu Srbije, a poslanici treba da se izjasne i o više predloga zakona o potvrđivanju međudržavnih sporazuma.

Pred poslanicima je i izbor predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije i direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama, kao i odluke o prestanku funkcije člana Komisije za hartije od vrednosti, koje je podneo Odbor za finansije.

Skupština će razmatrati predlog odluke o izboru predsednika i članova Saveta Agencije za energetiku, predloge o izboru predsednika sudova i zamenika javnog tužioca, kao i predloge o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog apelacionog suda, Osnovnog suda u Novom Sadu, Privrednog suda u Leskovcu i Osnovnog suda u Novom Pazaru.

Biće birani i predsednici sudova na predlog Visokog saveta sudstva, a biće razmatrano i razrešenje i imenovanje članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji su odvojeno podneli šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović i šef poslaničke grupe Demokratske stranke Goran Ćirić.

Šef radikala Vojislav Šešelj negodovao je što je 18 predloženih zakona i međunarodnih sporazuma objedinjeno u jednu raspravu jer neće biti moguće sve ih obrazložiti i o svima raspravljati.

On je naveo da je potrebno usvojiti nov poslovnik o radu parlamenta koji bi onemogućio objedinjavanje različitih zakona u istu raspravu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština Srbije nastavlja rad, na redu zakoni o policiji, javnom redu i miru, nacionalnom DNK registru

Izvor: Blic, 07.Mar.2018

Skupština Srbije nastavila je danas rad, a na dnevnom redu je, između ostalog, niz zakona iz oblasti unutrašnjih poslova, koje obrazlaže potpredsednik vlade i resorni ministar Nebojša Stefanović.

Nastavak na Blic...

Pooštravaju se kazne za vozače

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Mar.2018

Izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima o kojima je u Skupštini Srbije danas počela rasprava predviđaju smanjivanje tolerancije na količinu alkohola u krvi vozača sa 0,3 promila na 0,2 promila, povećanje sankcija za prekoračenje brzine a duplirane su i kazne za nevezivanje pojasa...Ministar...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.