Nastavlja se osipanje Demokratske stranke Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se osipanje Demokratske stranke Srbije

Članovi Demokratske stranke Srbije Donka Banović, Milica Vojić Marković, Branislav Bjelica, Dragan Lazić i Miroslav Nikčević napustili su tu stranku i najavili da će političko delovanje nastaviti u Državotvornom pokretu.

U zajedničkom saopštenju za javnost, oni su naveli da novoizabrano rukovodstvo, na čelu sa Sandom Rašković Ivić, veoma otvoreno zagovara napuštanje osnovnih političkih načela stranke, uključujući politiku političke i vojne neutralnosti po kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je DS S bila jedinstvena.

Navode i da je okupljanje u blokove sa nedefinisanim političkim grupacijama, dugoročno posmatrano, veoma štetno po budućnost D S S.

"Stvaranje koalicije tri i po godine pre redovnih republičkih izbora pokazuje nepromišljenost i ograničene ambicije novog rukovodstva kada je u pitanju položaj i uloga DS S u njen uticaj u izgradnji države i društva u budućnosti", navode u saopštenju.

Bivši funkcioneri DS S navode i da je posle napuštanja Vojislava Koštunice i mnogih drugih istaknutih članova, od stranke ostalo samo ime, a da će dalje političko delovanje, rukovođeni idejom političke neutralnosti, nastaviti u Državotvornom pokretu.

Donka Banović bila je potpredsednik DS S i republički poslanik, Milica Vojić Marković republički poslanik, Branislav Bjelica zamenik ministra za pravosuđe, Dragan Lazić, savezni i republički poslanik a Miroslav Nikčević direktor Uprave za zaštitu životne sredine.

Osnivač i dugogodišnji lider stranke Vojislav Koštunica napustio je D S S nakon izbora za predsednika stranke na kojima je pobedila Sanda Rašković Ivić, a za njim je izašao i deo bivših funkcionera stranke.

Deo njih je najavio osnivanje Državotvornog pokreta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Nastavlja se osipanje DSS-a

Izvor: Mondo, 28.Okt.2014

Članovi Demokratske stranke Srbije Donka Banović, Milica Vojić Marković, Branislav Bjelica, Dragan Lazić i Miroslav Nikčević napustili su tu stranku i najavili da će političko delovanje nastaviti u Državotvornom pokretu...Foto: DSS..U zajedničkom saopštenju za javnost, oni su naveli da novoizabrano...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.