Narodno pozorište Niš – predstave koje očekuju publiku u decembru

Izvor: Megafon.co, 02.Dec.2019, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodno pozorište Niš – predstave koje očekuju publiku u decembru

Narodno pozorište Niš je i za decembar 2019. godine priredilo bogat repertoar za publiku. Ovo su predstave koju će zainteresovani moći da pogledaju.
Nedelja, 1. decembar U nedelju, 1. decembra u 20 sati igraće se predstava “Ivkova slava u Prizrenu” po motivima Stevana Sremca.
Režiju je radio Bojan Stojčetović. Gostovanje u Zubinom potoku.
Ponedeljak, 2. decembar U ponedeljak od 20 sati (mala scena) igraće se Vern Tiesenova “Jabuka”, za koju je režiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << radila Aleksandra Kovačević.
Utorak, 3. decembar U utorak, 3. decembra od 20 sati (mala scena), igra se “Jedan Edip” Armanda Nasimento Roze. Režiju za predstavu je radio Jug Đorđević.
Sreda, 4. decembar U sredu, 4. decembra od 20 sati (mala scena), igra se “Jedan Edip” Armanda Nasimento Roze. Režiju za predstavu je radio Jug Đorđević.
Četvrtak, 5. decembar U četvrtak, 5. decembra u 20 sati igraće se “Vlast i njena opozicija” Nebojše Romčevića
Nebojša Romčević, za koju je režiju radio Egon Savin.
Petak, 6. decembar U petak, 6. decembra od 20 sati (mala scena) igraće se Vern Tiesenova “Jabuka”, za koju je režiju radila Aleksandra Kovačević. Gostovanje u Narodnom pozorištu Beogradu Scena “Raša Plaović”.
Subota, 7. decembar U subotu, 7. decembra u 20 sati zainteresovani će moći da prisustvuju predstavi “Cigani lete u nebo”, koja je rađena po motivima pripovetke “Makar Čudra” Maksima Gorkog. Režiju je radio Desimir Stanojević.
Ponedeljak, 9. decembar U ponedeljak, 9. decembra u 20 sati, igraju se N. V. Gogoljeve “Mrtve duše”, za koje je režiju radila Ana Đorđević.
Utorak, 10. decembar U utorak, 10. decembra u 20 sati, zainteresovani mogu da pogledaju “Sladoled” Mira Gavrana. Režiju je radio Spasoje Ž. Milovanović. Gostovanje u Narodnom pozorištu Leskovac.
Sreda, 11. decembar U sredu, 11. decembra u 20 sati igra se predstava Hristine Mitić “Slikarke”, za koju je režiju radio Stevan Bodroža.
Četvrtak, 12. decembar U Četvrtak od 20 sati predstaviće se predstava Oskara Vajlda “Važno je zvati se Ernest”. Režiju je radio Nikola Zavišić. Gostovanje Narodnog pozorišta Beograd.
Petak, 13. decembar U petak, 13. decembra od 20 sati se izvodi “Gospođa ministarka” Branislava Nušića. Režiju je radio Dušan Jovanović. Tada se obeležava i 10 godina od premijernog izvođenja predstavce, ali i 30 godina rada prvakinje drame – Sanje Krstović.
Subota, 14. decembar U subotu, 14. decembra u 20 sati, igra se “Nečista krv” Bore Stankovića. Režiju je radio Jug Đorđević. Gostovanje pozorišta “Bora Stanković” Vranje.
Premijera predstave Ežena Joneska “Lekcija” u 20 sati, u režiji Aleksandre Kovačevič.  Kraljevačko pozorište uz tehničku pomoć Narodnog pozorišta Niš.
Ponedeljak, 16. decembar U ponedeljak, 16. decembra od 19 sati se održava Poezija uživo – Pero Zubac, Radio Beograd 2.
Od 20 sati igraće se predstava “Putujuće pozorište Šopalović” Ljubomira Simovića, za koju nje režiju radila
Tatjana Mandić Rigonat. Gostovanje u pozorištu “Bora Stanković” u Vranju.
Utorak, 17. decembar U utorak, 17. decembra u 20 sati, igra se “Kako vam drago” Vilijama Šekspira, režije Nikite Milojevića.
Sreda, 18. decembar U sredu, 18. decembra od 20 sati (mala scena), igra se “Jedan Edip” Armanda Nasimento Roze. Režiju za predstavu je radio Jug Đorđević.
Nedelja, 22. decembar  
U nedelju, 22. decembra od 20 sati održaće se pretpremijera predstave “Krv crvenog petla” Miloša Latinovića u režiji Jovane Tomić. Koprodukcija Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta Priština sa privremenim sedištem u Gračanici.
Ponedeljak, 23. decembar U ponedeljak od 20 sati održaće se premijera predstave “Krv crvenog petla” Miloša Latinovića u režiji Jovane Tomić. Koprodukcija Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta Priština sa privremenim sedištem u Gračanici.
Utorak, 24. decembar U utorak, 24. decembra od 20 sati igraće se prva repriza predstave “Krv crvenog petla” Miloša Latinovića u režiji Jovane Tomić. Koprodukcija Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta Priština sa privremenim sedištem u Gračanici.
Sreda, 25. decembar U sredu, 25. decembra u 20 sati igraće se “Mjuzikl Čikao” režiji Evgenije Stanković. Scensko-umetnički centar “Duende”.
Predstava Vilijama Šekspira “Kako vam drago” u režiji Nikite Milivojevića u 20 sati. Gostovanje u Kruševačkom pozorištu.
Četvrtak, 26. decembar U četvrtak, 26 decembra u 20 sati igraće se “Vaskrs na moglenu” Aleksandra Mihailovića u režiji Dejana Cicmilovića. Produkcija “Niški svici”.
Petak, 27. decembar U petak, 27. decembra u 20 sati održaće se javni čas baleta Elene Pilipenko.
Subota, 28. decembar U subotu, 28. decembra od 18 do 21 čas, održaće se javni čas glume Vesne Stanković.
 

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.