Najlepše pesme Rusije

Izvor: Politika, 18.Okt.2012, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najlepše pesme Rusije

Večeras u Centru„Sava” nastupaju umetnici Baljšoj teatra

Gala koncert povodom dana oslobođenja Beograda „Najlepše pesme Rusije” održaće se večeras u velikoj dvorani Centra „Sava”. Nastupiće najveći umetnici Baljšoj teatra, a repertoar ruskih klasičnih, patriotskih, vojnih, narodnih, kozačkih, popularnih pesama uz pratnju Narodnog ansambla RTS-a izvodiće i srpski izvođači.

Nastupaju Petar Glubokij, koji već 40 godina nastupa u Baljšoj teatru >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i nosi počasno zvanje – narodni umetnik Rusije.

Među gostima iz Rusije su i mladi Konstantin Šušakov, bariton, i Boris Rudak, tenor. Interesantno je da je Šušakov zbog beogradskog koncerta otkazao nastup u San Francisku, gde je trebalo da nastupi 18. oktobra i to na koncertu podrške Baraku Obami.

Kako su za „Politiku” potvrdili predstavnici projekta „Ruska kultura u Srbiji”, on je izrazio želju da zbog čvrstih kulturnih i istorijskih veza nastupi u Beogradu, a ne u Americi. Ovaj pevač je inače ove godine stekao zvanje soliste trupe Baljšoj teatra i već je nastupao u mnogim operama Evrope. Poznavaoci ga već vide kao naslednika Hvorostovskog.

Beogradskoj publici predstaviće se i Ivana, poznata ruska folk pevačica iz Republike Ingušetije, kao i Sergej Putilin iz Ansambla „Aleksandrov”. Među domaćim izvođačima biće Tanja Andrijić, Oliver Njego, Jelena Tomašević, Merima Njegomir, Snežana Savičić-Sekulić, hor „Kralj Petar Prvi”.

R. S.

objavljeno: 19.10.2012.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Održan koncert "Najlepše pesme Rusije"

Izvor: Studio B, 19.Okt.2012, 19:03

U okviru projekta „Ruska kultura u Srbiji", zvezde ruske muzičke scene održale su koncert povodom Dana oslobođenja Beograda. Koncert u Centru „Sava" održan je pod sloganom „Najlepše pesme Rusije"...Koncert "Najlepše ruske pesme" je originalan autorski projekat osmišljen da prikaže najlepše...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.