Najava nove renesanse

Izvor: Politika, 26.Maj.2012, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najava nove renesanse

Iz­lo­žba sli­ka i obje­ka­ta umet­ni­ka Ra­do­va­na Tr­nav­ca Mi­će  otvo­re­na je u ga­le­ri­ji „No­va re­ne­san­sa”. Po­se­ti­o­ci su ima­li pri­li­ku da vi­de naj­no­vi­je ra­do­ve ovog svet­ski pri­zna­tog stva­ra­o­ca. „Ame­rič­ki vra­bac”, „Sa­da raz­u­mem da i on raz­u­me”, „Lju­bav ne zna za gra­ni­ce”, „Svi­ta­nje”, „Vo­lim da vo­lim i vo­lim da sli­kam” – ne­ki su d na­zi­va sli­ka ra­đe­nih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << teh­ni­kom ulje na plat­nu ko­je či­ne ovu po­stav­ku. Pa­žnju su pri­vu­kle i dr­ve­ne sto­li­ce – objek­ti ozna­če­ni kao „Evrop­ski sa­mit” i na ko­ji­ma su osli­ka­ne dr­žav­ne za­sta­ve i za­sta­va Evrop­ske uni­je.

Ova iz­lo­žba je isto­vre­me­no i na­ja­va pro­jek­ta „No­va re­ne­san­sa” či­ji je cilj pro­mo­ci­ja srp­ske li­kov­ne umet­no­sti u sve­tu i pred­sta­vlja­nje mla­dih srp­skih sli­ka­ra. Me­đu mno­go­broj­nim zva­ni­ca­ma na otva­ra­nju su bi­le su lič­no­sti iz kul­tur­nog i jav­nog ži­vo­ta ze­mlje kao i  He­len Sta­dert, am­ba­sa­dor­ka Austra­li­je u Be­o­gra­du. Ona je za­jed­no sa Tr­nav­cem pro­šlog me­se­ca do­bi­la „Zlat­nu znač­ku” za ne­se­bi­čan rad u ši­re­nju kul­tu­re, ko­ji do­de­lju­je Kul­tur­no pro­svet­na za­jed­ni­ca Sr­bi­je. 

A. K.

objavljeno: 26.05.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.