Nad Praškim zamkom umesto zastave - vijorile se crvene gaće

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2015, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nad Praškim zamkom umesto zastave - vijorile se crvene gaće

Češka kontroverzna umetnička grupa "Ztohoven" zamenila je danas češku zastavu u zamku Hradčani u Pragu, gde se nalazi kancelarija predsednika države, sa parom ogromnih crvenih gaća u, kako su rekli, nameri da zadaju jak udarac predsedniku Milošu Zemanu.

Oni su neopaženo ušli u Praški zamak gde je inače jako obezbeđenje, i umesto predsedničke zastava na jarbol na Hardčanima okačili ogromne muške gaće, s porukom da se Česi stide svog predsednika.

Grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poznata kao Ztohoven navela je u saopštenju da je to "ispravna zastava za čoveka koji se ničega ne stidi".

U saopštenju je dodala da su izabrali crvene muške gaće, "jer su iste boje kao i kineska zastava", prenela je agencija AP.

AP podseća da je češki predsednik izrazio kritički pogled na izbeglice koje dolaze u Evropu, a nedavno se vratio iz posete Kini, hvaleći kineske lidere.

Ztohoven je nagrađivani češka gerilska umetnička grupa poznata po svojim umetnički motivisanim šala.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nad Praškim zamkom umjesto zastave crvene gaće

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2015

PRAG - Češka kontroverzna umjetnička grupa "Ztohoven" zamjenila je danas češku zastavu u zamku Hradčani u Pragu, gdje se nalazi kancelarija predsjednika države, sa parom ogromnih crvenih gaća u, kako su rekli, namjeri da zadaju jak udarac predsjedniku Milošu Zemanu...Oni su neopaženo ušli...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.