Izvor: N1 televizija, 20.Maj.2018, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na divlje dozidao sedam stanova, a ni tu se nije zaustavio

Stanari ulice Slavujev venac u opštini Zvezdara već skoro deset godina pokušavaju da reše problem divlje nadgradnje, ali bezuspešno - izostala je i pomoć koja im je obećana 2016. godine, na konsultacijama za građane, koje je organizovao tada premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: N1

Stanar koji je odgovoran za gradnju bez građevinske dozvole odbio je da govori za N1, a odgovore na pitanja koje smo uputili nadležnima još čekamo.

Kada su jula 2016. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vrata premijerskog kabineta otvorena za građane, iz Nemanjine 11 su poručivali da je cilj nove prakse ubrzano rešavanje problema "običnog čoveka". Tadašnjem premijeru obratila se i Milena Radovanović - iznela mu je problem divlje nadgradnje zgrade u kojoj živi, a on je obećao - "Biće rešeno".

"Ništa evo, do dana današnjeg", kaže ona, skoro dve godine kasnije.

Muke stanara zgrade na Slavujevom vencu počele su mnogo ranije - kada su 2009. godine komšiji dali saglasnost da na vrhu zgrade izgradi tri stana.

"Umesto tri stana on je nadzidao sedam stanova, dve etaže, i plus one kućice potkrovlja", kaže Milena Radovanović.

I tu se nije zaustavio.

"Uzeo nam je kompletno dvorište zagradio, vidite metalnu kapiju tamo", nastavlja ona.

"Uzurpirao je dvorište, uzurpirao je zajedničke prostorije, čovek je uzeo još 60 kvadrata minimum zajedničkih prostorija samo u zgradi i plus zajedničko dvorište, podrum je odsekao.", kaže stanarka Danijela Spasić.

I sve to, bez građevinske dozvole - stoga ništa od novih objekata nije legalizovano, pa zajedničke troškove plaćaju samo vlasnici uknjiženih stanova.

"Infostan plaćamo i za njegove stanare koje dovodi, ono što je useljeno, ono što on troši, za pranje kola u dvorištu, za održavanje dvorišta na koje više nemamo pravo. Plaćamo infostan kao da imamo bazen", kaže Danijela Spasić.

Ni tu nije kraj njihovim mukama - svi novi objekti priključeni su na strujomer zgrade iz 1939. godine, a struja je sprovedena kroz vodovodne cevi. Požar je izbio tri puta.

"Treći put u februaru ove godine", kaže Spasić.

"Od 12. do 17. februara smo bili mi bez struje kompletna zgrada, smrzavali smo se", dodaje Radovanović.

"Sproveo je vodovodne instalacije kroz dimnjake, zavorio je dimnjake koje je zgrada normalno u prvobitnom stanju imala, znači ja imam potok koji mi žubori koz dimnjak. I to sve stoji tako mi smo se svima žalili", objašnjava Danijela Spasić zašto nisu mogli da se greju na ložne peći.

Milena Radovanović kaže da su se obraćali Opštini, Gradu, Sekretarijatu, Ministarstvu građevine, Agenciji za borbu protiv korupcije, policiji...

I nigde nisu dobili odgovor - osim na jednom mestu. Obećanje tadašnjeg premijera, kaže Milena - nije bilo ništa do - ludom radovanje.

"To je bila po meni, ovo možete slobodno da objavite - to je bila samo predstava za javnost", kaže Danijela Spasić.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Muke stanara zbog nadgradnje na Zvezdari

Izvor: N1 televizija, 20.Maj.2018

Stanari ulice Slavujev venac u opštini Zvezdara već skoro deset godina pokušavaju da reše problem divlje nadgradnje, ali bezuspešno - izostala je i pomoć koja im je obećana 2016. godine, na konsultacijama za građane, koje je organizovao tada premijer Aleksandar Vučić. Pogledajte prilog Ksenije...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.