Na devetom protestu Jedan od pet miliona u Novom Sadu traže se ostavke čelnih ljudi

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Mar.2019, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na devetom protestu Jedan od pet miliona u Novom Sadu traže se ostavke čelnih ljudi

Više hiljada ljudi okupilo se večeras na devetom protestu "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu sa kojeg su zatražili ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i predsednice Skupštine Maje Gojković.

Student Aleksa Šorak pozvao je gradane da se 13. aprila okupe u Beogradu na velikim demonstracijama na kojima će vlastima biti upućeni zahtevi za ostavke čelnih ljudi.

"Vlast nije ispunila nijedan od zahteva i mi više nemamo o čemu da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << razgovaramo. Ili oni ili mi", rekao je Šorak.

On je rekao da ukoliko trenutna vlast ne ode, u Srbiji neće niko ostati da živi s obzirom da građani beže iz zemlje.

"Prenošenje posmrtnih ostataka Davida Dragićevića u Austriju je dokaz da sa ovih prostora šalju čak i mrtve", naveo je Šorak.

Rediteljka Jelena Bogavac poručila je građanima da zamisle sretniju državu u kojoj neće morati da se plaše i prećutkuju i u kojoj će postojati pravda.

Glumac Milorad Kapor kazao je da zahteva da se otvore arhive Bezbednosno-informativne agencije.

Građani su na protestu nosili srpske zastave i transparente, među kojima je poruka studenata "Položićemo i ovaj ispit".

Nakon govora građani su krenuli u protestnu šetnju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protesti '1 do 5 miliona': Vratiti demokratiju u institucije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Mar.2019

U nekoliko gradova Srbije i ovaj petak protestovali su građani tražeći da se zaustavi nasilje te više medijskih i sloboda u svakom smislu. Na devetom protestu "1 od 5 miliona" u Novom Sadu građani su ponovo zatražili izgradnju sistema u kom će se bolje živeti, ali i vraćanje demokratije u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.