NASTAVLJENI PROTESTI U MAKEDONIJI: Demonstranti ofarbali Državni tržišni inspektorat u Skoplju

Izvor: Telegraf.rs, 12.Maj.2016, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVLJENI PROTESTI U MAKEDONIJI: Demonstranti ofarbali Državni tržišni inspektorat u Skoplju

U Skoplju su i večeras održani antivladini protesti, a demonstranti su obojili Državni tržišni inspektorat. Građani su se nakon toga uputili ka stanu bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog, noseći transparent na kojem piše "Ne plašimo se!".

Nakon što ih je policija zaustavila, oni su otkrili "spomenik" šarene revolucije, odnosno portret Gruevskog na kome piše "mafija", balonima bacali boje na sliku i poručili "No pasaran".

Foto: AP/Tanjug

Pokret >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << "Protestujem" organizuje demonstracije širom Makedonije od 12. aprila, nakon što je predsednik Đorđe Ivanov potpisao ukaz o aboliciji političara. Protiv njih je Specijalno javno tužilaštvo vodi istragu u vezi sa aferom prisluškivanih razgovora, koju je lider opozicionog SDSM-a Zoran Zaev obelodanio prošle godine. Demonstranti, osim neopozive ostavke, od Ivanova traže i da ukine odluku koju je doneo o aboliciji političara umešanih u aferu "prisluškivanje", zahtevaju uključivanje nezavisnih predstavnika u rešavanje krize.

Foto: AP/Tanjug

Oni takođe žele formiranje prelazne vlade sa zadatkom da u potpunosti sprovede reformske prioritete i pomeranje prevremenih parlamentarnih izbora zakazanih za 5. jun.

Večerašnji protesti završeni su mirno.

(Telegraf.rs/Izvor:Srna)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.