Izvor: N1 televizija, 07.Jul.2017, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: "Oda" oko toga šta je premijerka rekla

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da Vlada vodi takvu politiku koja Srbiju neće dovesti u situaciju da mora nešto da bira "ili-ili" i da se niko ne pravda Rusiji.

"Sad sve liči na odu da li je premijerka (Ana Brnabić) rekla ovako ili onako. Stvari su jasne. Politika koju ova vlada vodi, to je politika koja nas nikada neće dovesti u situaciju da idemo na ili-ili, dakle da na bilo koji način budemo dovedeni u situaciju da moramo nešto da biramo", >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rekla je Mihajlović novinarima na pitanje da prokomentariše izjavu premijerke Ane Brnabić o EU i Rusiji.

Mihajlović je rekla da je to svima jasno i da misli da je i premijerka to htela da kaže.

Ona je rekla da će se danas sastati sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom sa kojim će razgovarati o ruskim investicijama u železnicu.

Na pitanje da li će se danas pravdati Čepurinu, ona je rekla da se "niko nikome ne pravda" i da su transkripti intervjua javna stvar.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je juče da je premijerka Ana ;Brnabić ;predala ruskom ambasadoru u Beogradu stenogram intervjua za američku agenciju Blumberg kako bi ga uverila da je loše interpretirana njena izjava da bi Srbija pre izabrala EU nego Rusiju.

Komentarišući izjavu Brnabić Blumbergu da će Srbija ako bude morala da bira Rusija ili EU, izabrati EU, Zaharova je prethodnog dana agenciji Beta rekla da je izbor izmedju EU i Rusije suvereno pravo Srbije, ali da Moskva iskreno želi da Beograd ne bude pred tim izborom. Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihjalović izjavila je danas da u Vladi "ne postoje nikavi šumovi" i da vlada radi normalno.

"Svi bi da ima šumova u vladi, ali nema ih"

Zorana Mihajlović je rekla i da u Vladi "ne postoje nikavi šumovi" i da vlada radi normalno.

"Znam da bi svi voleli da postoje neki šumovi u vladi, ; da bi to bilo zanimljivo, ali ih nema", rekla je Mihajlović novinarima na Aerodromu "Nikola Tesla".

Ona je navela da je juče održana sednica Vlade Srbije, koja je kratko trajala i da su završili 12 tačaka.

"Radimo normalno, svi ministri u vladi znaju šta je njihov posao i tako se ponašaju", navela je Mihajlović.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.