Izvor: Politika, 29.Sep.2011, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija

Ako nije sposobna da rešava velike teškoće, srpska vlast može sa uspehom da se posveti manje složenim i, što je još važnije, slabije vidljivim temama

Nedavno je u vestima jedne srpske televizije sa nacionalnim pretenzijama emitovan zanimljiv prilog. Sedamdesetak mladih sa istoka naše zemlje dobilo je stipendije bugarske vlade. Ova politika Sofije prema zagraničnim Bugarima naišla je na lep prijem naroda i zvaničnika ovog siromašnog kraja.

Jedna od stipendistkinja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se pohvalila da je o trošku bugarske države uspešno studirala i lepo živela zajedno sa porodicom. Razume se, sve je to legitimna, moderna nacionalna politika.

Srbiji niko nije kriv kada se za stipendije kakve izdvaja za narod u regionu i dijaspori (jer to je za našu vladu isto) kandidati posebno ne otimaju, baš kao što naša vlada iz nekih razloga još nije načisto da nacionalni Crnogorci i Bošnjaci (Muslimani) nisu deo naše dijaspore.

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju „Politike” od 30. septembra

Čedomir Antić

objavljeno: 30.09.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.