MUP: Jednostavnije procedure u slučaju krađe ili gubitka putne isprave

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jan.2020, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Jednostavnije procedure u slučaju krađe ili gubitka putne isprave

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) završilo je postupak brže i jednostavnije procedure u slučaju krađe ili gubitka putne isprave, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

Kako se navodi, izmenama Zakona o putnim ispravama postupak više ne predviđa objavu poništavanja starog dokumenta u "Službenom glasniku", što je, kako su ocenili, građanima nametalo troškove u novcu i vremenu.

U saopštenju se dodaje da će novi pasoš moći biti izdat pre objave poništavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dokumenata u "Službenom glasniku".

Ta mera je predviđena vladinim Planom prioritetnih aktivnosti za smanjenje administrativnih tereta u Srbiji od 2019. do 2021. godine "Stop birokratiji".

Spisak poništenih dokumenata biće objavljivan svakodnevno u javno dostupnoj evidenciji na veb prezentaciji Ministarstva unutrašnjih poslova http://mup.gov.rs/wps/portal/sr/građani/dokumenta

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.