Дом Микија и Мини Mаус: Овај град у Србији 1975. поставио камен темељац за Дизнилед, ево како је требало да изгледа (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 11:53

Дом Микија и Мини Mаус: Овај град у Србији 1975. поставио камен темељац за Дизнилед, ево како је требало да изгледа (ФОТО)

Пре 49 година постављен је камен темељац за први забавни парк, Дизниленд, у овом делу Европе, који је требало да се простире на 10 хектара. Фото: Pexels Пројектом је било предвиђено да има дворану звану “Свемир”, салу за клизање у свим годишњим добима, малу железницу којом ће се путовати >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << “кроз географију”, вештачко језеро и ауто-школу за децу.
Фото: Pexels Дизниленд је требало да се налази у Београду, на простору између железничке станице на Топчидеру и ресторана “Милошев конак”, писала је тадашња штампа.
Како стоји у новинским ступцима, у овој светски познатом комплексу за децу, али и одрасле, требало је да се нађу и два ресторана- један са националном кухињом, а други дечји, а по језеру је био план да се деца возе паробродом и чамцима, као што је случај и у другим парковима широм планете.
Фото: Screenshot story Instagram belgrade_photo_history Зашто до реализације пројекта није дошло, не зна се, али према пројекту забавни парк је требало да изгледа овако:
Danas toplo, temperatura do 20 stepeni, u košavskom području vetrovito

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дом Микија и Мини Mаус: Овај град у Србији 1975. поставио камен темељац за Дизнилед, ево како је требало да изгледа (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.