Kuburović: Cilj izmene Ustava da se vrati poverenje građana u pravosuđe

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2017, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Cilj izmene Ustava da se vrati poverenje građana u pravosuđe

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da cilj ustavnih izmena, koje se odnose na oblast pravosuđa, nisu samo zadovoljne sudije i tužioce već i da se povrati poverenje građana u pravosudni sistem.

Kuburovićeva je to izjavila u Palati Srbija, komentarišući izlazak nekoliko strukovnih udruženja iz procesa konsultacija u vezi sa ustavnim izmenama.

Ona je rekla da je najvažnije da je otvorena javna rasprava o izmenama Ustava i da je to prvi put da se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tako nešto radi, podsećajući na donošenje Ustava 2006. godine kada strukovna udruženja nisu bila uključena u debate, kao i rasprave u vezi sa reformom pravosuđa 2009. godine.

Kuburovićeva je pozvala sve zainteresovane strane da prisustvuju konsultacijama.

"Pozivam ih da učestvuju i kažu svoje mišljenje", rekla je ministarka i dodala da će se tekst nakon formulisanja predloga naći u javnoj raspravi i prosleđen na mišljenje Venecijanskoj komisiji.

Društvo sudija Srbije saopštilo je ranije da su strukovna udruženja izašla iz tog procesa zato što Ministarstvo pravde nije izašlo sa konkretnim predlogom ustavnih izmena i zato što se boje da se time želi da postigne pravosuđe bude u zavisnom položaju od izvršne i zakonodavne vlasti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kuburović: Izmenama Ustava se vraća poverenje u pravosuđe

Izvor: N1 televizija, 31.Okt.2017

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da cilj ustavnih izmena, koje se odnose na oblast pravosuđa, nisu samo zadovoljne sudije i tužioce već i da se povrati poverenje građana u pravosudni sistem...Kuburovićeva je to izjavila u Palati Srbija, komentarišući izlazak nekoliko strukovnih udruženja...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.