Kompanija Lego privremeno obustavlja reklame na društvenim mrežama

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2020, 16:29

Kompanija Lego privremeno obustavlja reklame na društvenim mrežama

Danska kompanija Lego saopštila je danas da na 30 dana obustavlja reklamiranje na svim društvenim mrežama pridružujući se drugim velikim firmama u borbi protiv rasizma na društvenim mrežama.

"Želimo da imamo pozitivan uticaj na decu i svet koji će dobiti kao nasleđe. To znači pozitivni i inkluzivni uticaj na digitalno okruženje, u kojem nema mesta za govor mržnje, diskriminaciju i dezinformaciju", izjavila je predstavnica marketinga kompanije Lego Julija Goldin. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Lego se početkom juna angažovao protiv rasizma i poklonio je četiri miliona dolara u borbi protiv ksenofobije i rasnog nasilja u svetlu demonstrancija izazvanih posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda (George Floyd) krajem maja u Mineapolisu.

Bojkot reklama pokrenulo je više od 400 preduzeća među kojima Adidas, Koka-kola (Coca-Cola), Levis i Starbaks (Starbucks).

Te kompanije odlučile su da bojkotuje društvene mreže koje zarađuju na njihovim reklama, kako bi blokirale i zabranile sadržaje koji podstiču mržnju, rasizam i nasilje.

Već je reagovala uprava Fejsbuka, koja je nedavno odlučila da pooštri nadzor sadržaja, tako što će zabraniti poruke mržnje u reklamama, a predviđa da doda upozorenja na poruke koje bude ocenila kao problematične.

Sličnu meru je preduzeo i Tviter koji maskira ili stavlja upozorenja na problematične poruke.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Lego privremeno obustavlja reklamiranje na društvenim mrežama

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2020

Danska kompanija Lego saopštila je da na 30 dana obustavlja reklamiranje na svim društvenim mrežama, pridružujući se drugim velikim firmama u borbi protiv rasizma na društvenim mrežama..."Želimo da imamo pozitivan uticaj na decu i svet koji će dobiti kao nasleđe. To znači pozitivni i inkluzivni...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.