Izvor: Politika, 20.Jan.2013, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanovski: Sanjala sam ovo

Melburn – Bojana Jovanovski je jutros po našem vremenu igrala u osmini finala Australijskog opena, ali bez obzira na ishod meča sa Amerikankom Sloun Stivens, ona je već prezadovoljna.

– Mnogo mi znače ove pobede u Melburnu. O osmini gren slema sam mogla samo da sanjam, a pre početka turnira nisam ni pomislila da mogu ovoliko da postignem.Tata je presrećan, posle meča sa Kimiko Date je bio non-stop na telefonu. Svi zovu da čestitaju, ovo je i njegov uspeh, ceo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << život se bori za mene i kao otac i kao trener. Znače mu ovi uspesi, kao i meni.

Jedan od specifikuma Bojanine karijere je i što joj je otac trener iako nikada nije pre toga nije imao iskustvo rada u vrhunskom tenisu.

Bojana Jovanovski se prvi put se u karijeri plasirala u osminu finala gren slema, prvi put na ovom turnirskom nivou ima tri pobede.

– Popravila sam servis, a to je najvažnije za napredak. Često gubim mečeve zbog servisa. Imam dobru igru i retern, ali ako uzmem samo jedan svoj gem po setu, ne mogu da dobijem neku ozbiljniju teniserku – priznaje Jovanovska.

U Melburn je došla kao 56. na svetu, već je obezbedila ulazak u prvih 40, a trijumf protiv Stivensove bi joj doneo novi napredak, iako je pre samo pola godine bila 120. i ceo svet joj se rušio. Ali, baš to ju je očeličilo.

– Već sam prošla težak period u prošloj godini. Naučila sam puno iz tih poraza i ništa više ne može da me iznenadi. Dobrodošli su mi ti neuspesi, imala sam psihičku i igračku krizu. Kada sam se izvukla iz toga, na sve gledam drugačije.

Na pitanje da li plasman među 16 najboljih u Melburnu može da bude prekretnica u njenoj karijeri Bojana Jovanovski je odgovorila:

– Mislim da može, ni sama još ne mogu da se snađem. Nadala sam se da će ovo da se desi, ali ne već u Melburnu...

Bojana Jovanovski

IME I PREZIME

Sloun Stivens

31. 12. 1991.

DATUM ROĐENJA

20. 3. 1993.

Beograd

MESTO ROĐENJA

Koral Springs

Beograd

PREBIVALIŠTE

Plentejšn

1,75 m

VISINA

1,70 m

65 kg

TEŽINA

61 kg

1

BROJ TITULA

0

2. kolo

GREN SLEM USPEH

3. kolo

763.655 $

ZARADA

694.995 $

56

VTA REJTING

25

50

NAJBOLJI REJTING

25

0

MEĐUSOBNI ODNOS

0

V. V.

objavljeno: 21.01.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.