Javne tajne srpskih porodica

Izvor: Politika, 19.Nov.2013, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javne tajne srpskih porodica

Običan porodičan dan u Srbiji. Na ručak kod bake, sestre, zeta i njihove dece dolaze ujka i nova ujna. Ali, ujna krije da je bila u vezi sa „pater familijasom”. Naizgled tajna, događaj je u koji su svi upućeni. Žele da majku pripreme za to, a na kraju se ispostavi da je ona sve vreme znala. Komedija „Zini da ti kažem” studija glume „Dve besne gliste” izvedena je u velikoj sali Doma omladine u okviru ciklusa „Pozorište ponedeljkom”.

– Komad govori o porodici u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kojoj se dešava jedna, nažalost, svakodnevna stvar. Porodica ima tajnu za koju svi znaju, a u stvari ponašaju se kao da je niko ne zna, prave se blesavi. Takve stvari u Srbiji se redovno dešavaju. Svi se pravimo da ne znamo, jedni druge lažemo i glumimo da je sve sjajno i idealno, iako nije tako – objašnjava glumica Dragana Kolundžija koja sa koleginicom Mirom Teodorović već 11 godina vodi studio.

– Interesantno je što su deca koja igraju u ovoj predstavi tinejdžeri. Glume svoje vršnjake, ali i suprotno, babu koja je vrlo aktivna po penzionerskim ekskurzijama. U studiju imamo decu od šest do 20 godina, a u ovom komadu nastupaju srednjoškolci, koji su kod nas krenuli kada su bili u Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar Prvi”. Prva smo grupa koja je radila ovaj tekst i premijerno ga izvela pred piscem Vladimirom Đorđevićem – ističe Kolundžija. Ona navodi da do maja ili juna naredne godine studio, u kome su pored njih dve još dvoje saradnika, planira da izbaci desetak novih naslova.

– Pripremamo komade „Audiciju”, „Marko Kraljević i Musa Kesedžija”, „Ženski bend”... Ovaj komad je za nas izazov, zato što prvi put radimo mjuzikl. Tu predstavu pripremamo sa grupom članova koja je kod nas duže od deset godina – kaže Kolundžija. Ona dodaje da 2014. „Dve besne gliste” ulaze u dvanaestu godinu rada.

U komadu su nastupili Mina Aleksić, Aleksa Miladinović, Marija Grujičić, Mia Raosavljević, Tanasije Ćakić, Ivana Radivojević, Ana Mihailović, Una Jovanić i Boris Obrenov.

D. Aleksić

objavljeno: 19.11.2013.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.