Izbori najranije u aprilu?

Izvor: B92, 11.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori najranije u aprilu?

Beograd -- Predsednički i lokalni izbori biće raspisani ove godine, a održani na proleće, pišu Večernje novosti.

Kako piše list, izbori bi bili raspisani najkasnije 31. decembra, a održani istovremeno, najranije u aprilu naredne godine. Pozivajući se na izvore iz Demokratske stranke Srbije, list navodi da je vrh stranke premijera Vojislava Koštunice tu ideju saopštio koalicionim partnerima i da su u toku konsultacije.

Izvori iz DSS-a su naveli za isti list >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da taj predlog ispunjava sve kriterijume, odnosno da bi bio poštovan Ustavni zakon, a da ne bi bila vođena žestoka politička kampanja sredinom decembra, za kada se najavljuje jednostrano proglašenje nezavisnog Kosova.

List piše da tim potezom Kostuničina stranka želi da stavi tačku na nesuglasice među partnerima o datumu izbora i da ponovo zbije političke redove pred odlučujuću diplomatsku bitku za odbranu Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.